OŠTAR ODGOVOR

“Dokle ide vaša neprofesionalnost i mržnja prema roditeljima?!” Odgojiteljica odgovorila kolegici koja je uvrijedila majke!

Foto: Pixsell

“Moram priznati da me je sram takvih “kolegica” i pitam se dokle ide njihova neprofesionalnost i mržnja spram roditelja.”, napisala nam je odgojiteljica iz DV Leptirić LU

Nakon naše objave s naslovom “Odgajateljica iz dječjeg vrtića vulgarno poručila majkama: Niste djecu nama rodile nego sebi!” koja opisuje u najmanju ruku kontroverzan vokabular i stavove nekih odgojiteljica u dječjim vrtićima tijekom polemike s pojedinim roditeljima djece na društvenoj mreži, e-mailom u redakciju nam se javila odgojiteljica ogorčena istupima nekih svojih, kako kaže, “kolegica”.

Martina Plehan Kadabec koja kao odgajateljica radi u Dječjem vrtiću Leptirić Lu u Zagrebu pisala nam je ovako: “Ne želim biti dio te užasne priče. Ovo je moj komentar na dotični “kolegicu“.

Njezino reagiranje prenosimo u cijelosti:

Čitajući pojedine izrečene poruke, moram priznati da me je sram takvih “kolegica” i pitam se dokle ide njihova neprofesionalnost i mržnja spram roditelja.

Ja sam odgojiteljica. To je moj poziv i profesija. Ne preispitujem, niti osuđujem odluke roditelja, osim ako je dijete fizički ili psihički ugroženo, ali to je dužnost mene kao građana i kao odgojitelja.

Odluke i zakone donose neki drugi ljudi i mogu se s time ne slagati, ali obrušavati se na roditelje i njihov izbor koji im je dan, izjavljivati javno da volim njihovu djecu više nego njihove majke je van svake pameti.

To može samo krajnje frustrirana osoba koja definitivno treba preispitati svoje stavove i odluke u životu i profesiji kojom zarađuje za život. Također sam i majka troje djece i sigurno sam u najboljoj namjeri i ljubavi ponekad donijela pogrešne odluke, uvijek se preispitujući i ulažući cijelu sebe u odnos sa svojom djecom. Tko će mi suditi i tko sam ja da sudim…?“, napisala je u svome komentaru odgajateljica Martina Plehan Kadabec.

Podsjetimo, žestoka polemika na društvenoj mreži, u Facebook grupi “Beneficirani staž za odgajatelje” koja okuplja pedagoške djelatnike vrtića diljem Hrvatske, razvila se nakon što je u grupu netko podijelio članak “Otvaraju se vrtići: Ne moramo se sramiti ako našu djecu u njih i pošaljemo” iza kojeg stoji Nevena Rendelli Vejzović.

Jedna odgojiteljica objavila je poduži komentar prepun pravopisnih grešaka i – slobodno možemo reći – nebuloza, a sukus njezinog neukusnog komentara stane u rečenicu: “Niste djecu nama rodile nego sebi!“.

To je, posve očekivano, izazvalo niz reakcija roditelja, a žestoka rasprava nastavljena je i danas.

Nažalost, ponovno se, novim primjerima, potvrđuje i konstatacija čitatelja koji nam se prvi obratio ukazujući na ovu raspravu: “Situacija je takva da društvenim mrežama kola jezik mržnje sa strane pojedinih odgajatelja, koji, iako na punim plaćama u svojim vrtićima, nemaju mnogo razumijevanja za djecu koja se moraju vratiti u ustanove pod novim uvjetima HZJZ-a.”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari