DONOSIMO POPIS MINISTARA: Orešković predstavio novu Vladu – „Ovo je Tim’s team!“

Idi na originalni članak

Tihomir Orešković je kazao kako je u posljednjih 10 do 15 dana imao više od 60 sastanaka s vrlo kvalitetnim ljudima iz svijeta businessa, akademske zajednice i iz javnog sektora te da je na kraju izabran vrlo kvalitetan tim, koji je nazvao ‘zdravim miksom mladih i novih ljudi, koji će vrlo pozitivno zajedno surađuvati’

Oglas

Mandatar Tihomir Orešković u podne se u Hotelu Sheraton obratio javnosti vezano uz sastav nove Vlade, najavljeno je iz HDZ-a.

“Ovo je Tim’s team”, tako je mandatar predstavio svoju vladu.

Kazao je kako je obavio 60 razgovora u zadnjih 15 dana.

“Zdravi miks mladih i novih, kao i zdravi miks koji će pozitivno surađivati zajedno, bitno mi je da imamo timski duh. Našli smo se ujutro, pozitivan je tim i pun energije”, pojasnio je.

Novinarima je prije obraćanja mandatara Oreškovića podijeljen popis predloženih ministara, na kojem nije naveden ministar unutarnjih poslova, a neslužbeno se doznaje da je to Vlaho Orepić, prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama i aktivist.

Donosimo popis ministara u novoj Vladi:

Premijer – Tihomir Orešković

Prvi potpredsjednik – Tomislav Karamarko

Potpredsjednik – Božo Petrov

MUP – Vlaho Orepić – borio se protiv izgradnje TE u Pločama ( Most)

Ministarstvo uprave – Dubravka Jurlina Alibegović – ravnateljica Ekonomskog instituta i bivša zamjenica ministra znanosti u Račanovoj vladi (Most)

Ministarstvo poljoprivrede – Davor Romić , bivši dekan Agronomskog fakulteta (Most)

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode – Slaven Dobrović, prof. Fakulteta strojarstva i brodogradnje (Most)

Ministarstvo pravosuđa – Ante Šprlje – sudac općinskog suda u Metkoviću

Ministarstvo gospodarstva – Tomislav Panenić – načelnik općine Tompojevci – njegovo imenovanje je još uvijek pod upitnikom.

Ministarstvo branitelja – Mijo Crnoja

Ministarstvo financija – Zdravko Marić

Ministarstvo graditeljstva – Lovro Kuščević, predsjednik HDZ-ovog Odbora za graditeljstvo

Ministarstvo kulture – Zlatko Hasanbegović – član Bleiburškog voda

MORH – Josip Buljević – savjetnik PRH, bivši ravnatelj SOA-e

Ministarstvo poduzetništva i obrta – Darko Horvat – predsjednik međimurskog HDZ-a

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture – Oleg Butković – gradonačelnik Novog Vinodolskog

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – Tomislav Tolušić – župan virovitičko-podravski

Ministarstvo socijalne politike i mladih – Bernardica Juretić – bivša časna sestra

Ministarstvo turizma – Anton Kliman

Rad i mirovinski sustav – Nada Šikić

Vanjski poslovi – Miro Kovač – bivši veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj

Zdravlje – Dario Nakić – zadarski nefrolog

Znanost i obrazovanje – Predrag Šustar – dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u sjedište stranke ušli su kandidati za koje u četvrtak mediji navode kao najizvjesnije ministre u novoj vladi.

U prostorije HDZ-a ušli su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, članovi Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković i Darko Horvat, savjetnik predsjednice Republike Josip Buljević, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević i povjesničar Zlatko Hasanbegović, zatim Mijo Crnoja i Bernardica Juretić.

Neslužbeno se doznaje da će izjave u HDZ-u biti nakon što se o sastavu nove vlade javnosti u podne obrati mandatar Tihomir Orešković u hotelu Sheraton.

Ujutro su ubrzo nakon početka sjednice Predsjedništva HDZ-a iz prostorija stranke izašli Tomislav Ćorić, Goran Marić, Goran Pauk i Damir Krstičević koji su se spominjali kao mogući kandidati za ministre. Ćorić, Marić, Pauk i Krstičević, koji nisu članovi Predsjedništva HDZ-a, novinarima nakon izlaska iz stranke nisu davali izjave.

Predsjedništvo HDZ-a u četvrtak je raspravljalo o kandidatima za ministre, potpredsjednicima Hrvatskog sabora i predsjednike saborskih radnih tijela.

Ostavku na mjesto predsjednika HDZ-ova Odbora za zdravstvo u srijedu je dao Ante Ćorušić nakon što je saznao da neće biti novi ministar zdravstva.

Most je također najavio kako će danas u 15.30 sati predstaviti ministare predložene od strane Mosta nezavisnih lista. Odabrane ministre ukratko će predstaviti čelnik Mosta Božo Petrov.

Exit mobile version