POBUNA NA MARKOVOM TRGU

Dosad neviđene scene u Saboru: Oporba zauzela govornicu i nisu dali nikome da priđe!

Kada se predsjedavajući Ante Sanader vratio za govornicu, pokušao je nastaviti s raspravom, ali se oporba ponovno okupila oko govornice i nisu mu dali da nastavi sa sjednicom

U Hrvatskom saboru dogodila, tijekom rasprave o izboru za glavnog ravnatelja HRT-a se dosad neviđena situacija.

Oporbeni zastupnici u jednom su trenutku ustali iz saborskih kluba, došli do mjesta gdje sjedi predsjedavajući i zauzeli pozicije.

Predsjedavajući je u proglasio stanku, no oporbenjaci su nastavili sa svojim govorima.

‘Oporba blokira rad Sabora’

Bojan Glavašević je objavio na Twitteru:

“Cijela opozicija iz prosvjeda prema protuzakonitom i kontaminiranom pokušaju HDZ-a da izabere svog ravnatelja HRT-a blokira rad Sabora. Ante Sanader naložio saborskoj straži da nasilno izbaci cijelu opoziciju iz sabornice. HRT prekinuo prijenos sjednice. To je cenzura”, napisao je Glavašević.

‘Prekidamo sjednicu’

Kada se predsjedavajući Ante Sanader vratio za govornicu, pokušao je nastaviti s raspravom, ali se oporba ponovno okupila oko govornice i nisu mu dali da nastavi sa sjednicom.

“Ovo je demokracija na oporbeni način. Prekidamo sjednicu, nastavit ćemo sutra ujutro”, rekao je Ante Sanader. Oporbenjaci su na kraju sami sebi zapljeskali, ali je Nikola Grmoja upozorio zastupnike da ne odlaze iz Sabora jer bi HDZ-ovci mogli nastaviti bez njih.

Kako je to izgledalo, pogledajte u snimci:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari