Drama na moru: Spašeni turisti čiji je gumenjak bura odnijela daleko od obale

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell/ Ilustracija

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni

Dvojica turista koje su na gumenjaku jaki udari bure nosili prema otvorenom moru kod Senja spašena su jučer zahvaljujući brzoj intervenciji službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje, traganje i spašavanje (MRCC Rijeka), izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Poziv pogibelji u MRCC Rijeka uputio je u četvrtak u 12.48 sati očevidac koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa između Klenovice i Senja uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave, navodi se u priopćenju.

Spasilačka brodica je gumenjak uočila u 13.45 sati te su ‘putnike’, 56-godišnjeg hrvatskog i 53-godišnjeg njemačkog državljanina, neozlijeđene prevezli u Senj.

Tijekom trajanja akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora kao i površinske izmaglice vidljivost bila smanjena, ističu u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari