Dva potresa probudila građane BiH, osjetili se i u Dalmaciji: ‘Sve se treslo, vrata, prozori…’

Foto: Pixsell

Dva potresa zatresla su u noći sa subote na nedjelju Bosnu i Hercegovinu

Prvi potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja, objavljeno je na EMSC-u.

Potres se osjetio i u Dalmaciji, točnije u Dubrovniku koji je od epicentra udaljen 67 kilometara te u Sarajevu koji je udaljen 71 kilometar.

Dojava o šteti nema, ali ljudi u relativnoj blizini epicentra svjedoče da je podrhtavanje trajalo 5-6 sekundi te da je mnoge probudilo.

Prikaži sliku na Twitteru

“Moguće da je bio jači nego prije nekoliko dana. Puno se treslo. Trajalo je otprilike 4 do 5 sekundi. Nije ugodno’, napisao je stanovnik Nevesinja. ‘Dobro se zatreslo. Osjetila su se i manja podrhtavanja nakon ovog’, napisao je stanovnik Mostara. ‘Zastrašujuće. Vrata i prozori su se tresli. Pas je lajao. Slijedio je kraći i lakši potres minutu poslije’, ‘Probudio nas je sve u kući. Dobro je zatreslo”, javljaju građani BiH.

Drugi potres slabiji

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja, odnosno 56 kilometara od Sarajeva. I ovaj drugi se osjetio u Dalmaciji.

Podsjećamo, u utorak je razorni potres pogodio Albaniju nakon čega se tlo ne prestaje tresti.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari