Dva potresa probudila građane BiH, osjetili se i u Dalmaciji: ‘Sve se treslo, vrata, prozori…’

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Dva potresa zatresla su u noći sa subote na nedjelju Bosnu i Hercegovinu

Oglas

Prvi potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja, objavljeno je na EMSC-u.

Potres se osjetio i u Dalmaciji, točnije u Dubrovniku koji je od epicentra udaljen 67 kilometara te u Sarajevu koji je udaljen 71 kilometar.

Dojava o šteti nema, ali ljudi u relativnoj blizini epicentra svjedoče da je podrhtavanje trajalo 5-6 sekundi te da je mnoge probudilo.

“Moguće da je bio jači nego prije nekoliko dana. Puno se treslo. Trajalo je otprilike 4 do 5 sekundi. Nije ugodno’, napisao je stanovnik Nevesinja. ‘Dobro se zatreslo. Osjetila su se i manja podrhtavanja nakon ovog’, napisao je stanovnik Mostara. ‘Zastrašujuće. Vrata i prozori su se tresli. Pas je lajao. Slijedio je kraći i lakši potres minutu poslije’, ‘Probudio nas je sve u kući. Dobro je zatreslo”, javljaju građani BiH.

Drugi potres slabiji

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja, odnosno 56 kilometara od Sarajeva. I ovaj drugi se osjetio u Dalmaciji.

Podsjećamo, u utorak je razorni potres pogodio Albaniju nakon čega se tlo ne prestaje tresti.

Vijesti.hr

Exit mobile version