'INOZEMNE DESTINACIJE SVE POPULARNIJE'

Dvije trećine Hrvata planira odlazak na zimovanje, a planiraju potrošiti čak 2000 eura

Foto: Pexels

Došlo je vrijeme hrvatskog skijaškog tjedna, a Hrvati otkrili na koliko najviše dana planiraju odmor, ali i troškove

Nakon što smo preživjeli blagdane, došlo je vrijeme hrvatskog skijaškog tjedna, a MojPosao je istražio koliko naših sugrađana u narednim tjednima planira neki oblik zimovanja, odnosno putovanja.

Zanimljivo je da Hrvatska za sebe voli misliti da je skijaška nacija, ali se svejedno za zimovanje odlučuje mali broj građana, najvjerojatnije zbog male ponude skijališta.

Neki će potražiti toplije krajeve

Čak dvije trećine građana planira odlazak na zimovanje i/ili putovanje ove zime, a više od polovice to planira učiniti nešto više puta tijekom zimske sezone.

Većina ispitanika koji putuju u zimskim mjesecima ide na zimovanje, dok manji dio planira putovanje koje nije vezano uz zimske radosti, pa će tako mnogi otići i u toplije krajeve.

Najčešće trajanje planiranog zimskog odmora iznosi tjedan dana ili nešto malo kraće. Dva do tri dana te četiri do pet dana, a svaka deseta osoba će na zimovanju provesti više od sedam dana.

Na pitanje koliko novca namjeravaju potrošiti tijekom zimovanja, svaka peta osoba ističe da se radi o iznosu koji premašuje 2000 eura.

Iako za sebe volimo misliti da smo skijaška nacija, za zimovanje u Hrvatskoj odlučuje se manji broj građana, a popularnije zemlje za zimovanje su Austrija, Italija, Slovenija, Francuska pa čak i Bosna i Hercegovina, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari