RTL Direkt nastavlja s inflacijskim patrolama, a ovaj put donosi i savršen rezime: jasno je – nitko neće prodavati nešto jeftinije ako to može prodati skuplje.
Može – jer trošimo više nego ikada. Naime, potrošnja nam raste već 27 mjeseci zaredom, a prema posljednjim podacima, taj se trend još dodatno ubrzao. Na temelju tih brojki odlučili su istražiti – gdje se danas nalazi ta čuvena granica cijene kilograma pečenja?
Krenuli su u prazničku gastro patrolu starom cestom prema moru, legendarnom prometnicom kojom se već generacijama šire zamamni mirisi pečenog mesa. I odmah na početku – prizor koji tjera na stajanje i budi glad. S jedne strane ceste – pečeni odojak, s druge – svježa, zamamno pečena janjetina. Oba imaju onaj zlatno-smeđi, hrskavi sloj kojem je teško odoljeti. U moru mirisa koji se stapaju, nije jednostavno odlučiti što kušati prvo. Ipak, izabrali su janjetinu. Vruća, netom skinuta s ražnja, brzo je podijeljena u porcije od strane gazde i kuhara…
Više o ovoj temi provjerite u video prilogu kojeg prenosi Danas.hr.







