PRIMJERENO?

EPILOG TULUMA U KB DUBRAVA: Dvoje dobilo opomene pred otkaz, svi ostali prošli s upozorenjem

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Ostalih 18 sudionika je samo opomenuto.  Lukšić smatra da su sankcije primjerene

Oglas

Dvoje zaposlenika koji su organizirali oproštajni tulum u Kliničkoj bolnici Dubrava za medicinsku sestru koja je odlazila u Njemačku, dobilo je opomenu pred otkaz, doznaje 24sata ravnatelja bolnice Ivice Lukšića. Ostalih 18 sudionika je samo opomenuto.  Lukšić smatra da su sankcije primjerene.

Podsjetimo, RTL je objavio snimku nastalu navodno početkom ovog mjeseca na kojoj se vide radnici i radnice KB-a Dubrava, medicinske sestre i pomoćno osoblje kako slave u prostorijama bolnice, bez pridržavanja epidemioloških mjera.

Slučaj je podigao dosta prašine u javnosti.

“Žao mi je zbog toga i žao je velikoj većini osoblja KB Dubrava, jer to baca lošu sliku i sjenu na sve dobro što se svakodnevno tamo radi. Prema neslužbenim informacijama, što sam do ovog časa uspio saznati, radilo se u prostorima koji su izvan covid dijela, u sobi za odmor u podrumu na odjelu rehabilitacije. Navodno je jedna sestra koja odlazi na rad u Njemačku slavila svoj oproštaj i proslavila je sa svojim kolegicama”, rekao je Ivica Lukšić kada se saznalao za tulum, prenosi Net.hr.

I ministar zdravstva Vili Beroš je osudio tulumarenje. U vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava ono je neprimjereno, rekao je ministar, dodajući također kako bolnica nije mjesto za takve događaje te da zdravstveni radnici moraju biti uzor u protupandemijskom ponašanju.

Exit mobile version