'SITUACIJA JE POVOLJNA'

Video | Europa pod epidemijom hripavca: Je li Hrvatska najveće žarište? U bolnici je jedno dijete, evo savjeta roditeljima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo demantirao je Politico koji je objavio da je Hrvatska europsko žarište hripavca. Više u video prilogu!

Poručili su da brojka od oko šest tisuća zabilježenih slučajeva u prva dva i pol mjeseca ove godine nije točna. Riječ je o ukupnom broju prijavljenih slučajeva hripavca od 1. siječnja 2023. do sada.

Najveći broj slučajeva imali smo tijekom studenog i prosinca prošle godine, a posljednjih tjedana brojke padaju.

A o stvarnim podacima zaraženih RTL-ova reporterka Zorana Čičak Kulić razgovarala je sa zamjenikom ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević Zoranom Barušićem.

“U bolnici trenutno imamo hospitalizirano jedno dijete rane životne dobi. Općenito, situacija s hripavcem je povoljna. Registriramo, osobito zadnja dva mjesec, pad broja prijavljenih od hripavca koji se javljaju na naš odjel za hitan prijem”, poručio je Barušić, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari