BORBA S KORONAVIRUSOM

Europa se napokon otvara; Španjolci slavili na ulicama, Nijemci proglasili kraj trećeg vala, a Grci otvorili plaže…

Foto: Unsplash

Europa počinje otvarati gradove i plaže nakon što je cijepljena gotovo trećina odraslih i opada broj zaraza covidom-19, što budi nadu da se ove godine sezona ljetnih odmora može spasiti prije nego što bude prekasno.

Raspoloženi Španjolci skandirali su “sloboda” plešući na ulicama nakon što je ukinut policijski sat u većini zemlje za vikend, dok je Grčka otvorila javne plaže – s ležaljkama na sigurnoj udaljenosti. Sa isporučenih 200 milijuna doza cjepiva, EU je na putu da ostvari svoj cilj da cijepi 70 posto svoje odrasle populacije do ljeta, tvitala je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u nedjelju, piše Net.hr

I u Njemačkoj je prvi sunčani vikend podigao raspoloženje nakon što je ministar zdravstva Jens Spahn objavio da je treći val pandemije konačno slomljen. No upozorio je da je “raspoloženje bolje od stvarnosti”.  Nacionalna sedmodnevna incidencija slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika i dalje je visoka i iznosi 119, rekao je Spahn.

“To znači da je još važnije zadržati brzinu kampanje cijepljenja”. Sedmnodnevna incidencija na razini EU-a je 185, prema publikaciji Naš svijet u podacima. To je puno više nego u zemljama poput Izraela (6), Velike Britanije (31) ili Sjedinjenih Država (123) koje su brzo polučile uspjeh u svojim kampanjama cijepljenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari