RIJETKA PRILIKA

Europska svemirska agencija traži astronaute; I vi se možete prijaviti!

Foto: Unsplash

Natječaj će biti otvoren od 31. ožujka do 28. svibnja 2021. godine, posebno pozivaju žene da se prijave na natječaj

Europska svemirska agencija (ESA) po prvi puta nakon 11 godina traži nove astronaute, prenosi Jutarnji list

S obzirom da je o samom natječaju objavljeno vrlo malo informacija nije poznato koliko ljudi će biti regrutirano te se više detalja očekuje idući tjedan. Kako se navodi na službenoj web stranici ESA-e, natječaj će biti otvoren za prijave od 31. ožujka do 28. svibnja 2021.

Agencija će, kako navode, razmotriti baš sve prijave predane na ESA Career što je idealna prilika za sve one koji cijeli život sanjaju putovanje svemirskom letjelicom.

Nakon prijava započinje postupak odabira u šest faza, a očekuje se da će postupak odabira biti dovršen u listopadu 2022. godine.

Generalni direktor ESA-e Jan Wörner kazao je da Europa zauzima svoje mjesto u istraživanju svemira, piše Net.hr

“Ovaj postupak zapošljavanja je prvi korak i radujem se što ću gledati kako se agencija razvija u svim područjima istraživanja svemira i inovacija, zajedno s našim međunarodnim partnerima”, rekao je Wörner. Također, agencija potiče žene da apliciraju na natječaj jer nastoje proširiti rodnu raznolikost u redovima svojih astronauta.

“Zastupanje svih dijelova našeg društva briga je koju vrlo ozbiljno shvaćamo”, rekao je jedan od direktora agencije David Parker.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari