Evo jedne lijepe priče o povratku vrhunskog liječnika!

Mladi stručnjak tvrdi da se radi o izvrsnom iskustvu zahvaljujući kojem je dobio vrhunsku edukaciju

Krajem studenog u Klinici za neurokirurgiju KBC-a Osijek ulogu v.d. predstojnika preuzeo je doc. dr. sc. Dario Mužević. Riječ je o vrhunskom neurokirurgu koji se prije otprilike mjesec dana vratio pod okrilje osječke bolnice i to nakon što je godinu i devet mjeseci proveo kao neurokirurg u najskupljoj bolnici na svijetu, Cleveland Clinic Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše Glas Slavonije.

Ovaj mladi stručnjak tvrdi da je to bilo izvrsno iskustvo zahvaljujući kojem je dobio vrhunsku edukaciju. To će sada pokušati preslikati u Osijeku i pacijentima osigurati vrhunsku uslugu.

“Puno je neurokirurga prethodnih godina otišlo iz osječke bolnice, ali sada se vraćamo. Trenutačno naš tim čini šestero specijalista i dvoje specijalizanata, koji će vrlo brzo također ojačati naš tim kao specijalisti. Treba znati da je neurokirugija ponekad radila i sa samo četvero specijalista”, objašnjava Mužević u razgovoru za Glas Slavonije.

U UAE je otišao, kako kaže, zato što naš sustav još uvijek ne poznaje nešto kao što je fellowship program, prema kojem bi se išlo na jednogodišnje edukacije u inozemne bolnice.

“Stoga mi je zaposlenje u jednoj takvoj svjetskoj bolnici omogućilo da steknem nova iskustva i znanja. Riječ je o bolnici nastaloj u suradnji vlade UAE-a i Cleveland Clinic Ohio iz SAD-a. To je bolnica sa samo 346 kreveta, ali sa šest tisuća zaposlenih, od kojih je 300 liječnika, a početna cijena ležanja u ovoj bolnici po danu bez paketa osnovnog osiguranja kreće se od 500 dolara naviše. U takvu bolnicu dolaze iznimno bogati pacijenti, koji žele vrhunsku uslugu”, objašnjava ovaj neurokirurg.

Ono što čudi jest činjenica da opremljenost jedne takve vrhunske ustanove glede neurokirurgije nije bitno drukčija od one osječkog KBC-a.

“Tehnologija u neurokirurgiji približno je jednaka svugdje. Imate nekoliko proizvođača neurokiruške opreme i jako sam sretan što mogu reći da identičan mikroskop koji postoji tamo postoji i u našoj operacijskoj dvorani u KBC-u Osijek. Također imamo i identičan UZV rezač, ali i radiografski uređaj za intraoperacijsko oslikavanje. Uz potporu ravnateljstva KBC-a Osijek perspektiva je sjajna jer će još bolji uređaji dolaziti k nama”, uvjeren je Mužević, piše Glas Slavonije.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views