NOVINARSKA SAČEKUŠA

Evo kako se Žinić koprca u nekretninskim aferama: ‘Prije svega, reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac…’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Ako se dokaže bilo što da sam radio nezakonito po pitanju bilo koje nekretnine ili u mojim postupcima, evo neću se kandidirati za župana na sljedećim izborima’, rekao je Žinić

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ovih je dana pritisnut nekretninskim aferama. Osim što besplatno živi u državnoj kući na koju nema pravo, on koristi i prostrani državni stan u Zagrebu, iz kojeg ga Ministarstvo branitelja godinama ne uspijeva izbaciti. Pritom ima još neke nekretnine koje nije naveo u imovinskoj kartici, donosi Net.hr.

Novinar 24sata Denis Mahmutović pričekao ga je ispred državne kuće u Glini gdje ga je pitao o najnovijim otkrićima o nekretninama koje bespravno koristi.

‘Ja sam časnik, bojnik…’

Na pitanje kako komentira otkriće da još uvijek koristi stan na zagrebačkom Borovju, i to od 1994. godine, Žinić je odgovorio: “Evo prije svega reći ću da sam ja hrvatski dragovoljac, časnik hrvatske vojske, bojnik, koji je oslobađao ovaj kraj, ovu Glinu i došao ovdje, dakle na Banovinu. U niti jednu nekretninu, ne ovu koju vi govorite nego i ovu kuću u kojoj sada živimo, a i u stan, nisam ušao nelegalno. Dakle, sve ove nekretnine dobio sam na korištenje i uredno, dakle, za sve posjedujem određenu dokumentaciju i dakle nisu istine sve ovo što je izrečeno”, kazao je sisačko-moslavački župan.

‘Sve su laži, podmetanja…’

Kazao je kako nisu istine navodi da nije plaćao najam te tvrdi da je sve koristio sukladno zakonu. “Reći ću vam da sve ove laži, podmetanja, a evo i ovaj medijski linč… Sve što se navodi, dakle, u medijima su određene konstrukcije. Isto kao što je bilo u obnovi obiteljskih kuća”, rekao je.

Na odgovor novinara da ih trenutno ne zanima obnova obiteljskih kuća, već nekretnine koje koristi, Žinić je kazao: “Pa evo svi ovi natpisi da ja nelegalno koristim ove objekte, da ne plaćam najam… Da sam to koristio suprotno određenim zakonima”.

Kaže kako je sve plaćao, sve režije i najam “kako je propisano”.

“Sve sam plaćao što je potrebno. I najam i režije i dan danas plaćam sve što je potrebno. Dakle, ništa nisam radio protuzakonito. A evo, sve ove laži i konstrukcije koje se navode, dakle ovo je određeni medijski linč. Ponavljam, dakle, kao što je u obnovi obiteljski kuća se pokušalo optužiti mene kao inženjera da sam ja odgovaram za određenu… Sad se pokazuje istina, nadam se da će i ovdje biti pokazana istina”, inzistirao je Žinić.

“Ne pokušavaju me iseliti, to su isto…”

Na pitanje zašto ga Ministarstvo hrvatskih branitelja još od 2013. pokušava iseliti iz stana u Zagrebu, Žinić odgovara: “Ne pokušavaju me iseliti, to su isto… Postoje određene dokumentacije tako da…”

Novinar ga je upozorio kako je 24sata dobio službeni odgovor ministarstva u kojem stoji kako ga pokušavaju iseliti, i to sudskim putem.

“Ako je, ovaj, ovo najvažnije pitanje, za mene nije sigurno, i želim na neki način i sebe i svoju obitelj osloboditi ovakvih nekakvih laži i optužbi i želim se posvetiti upravo onom najvažnijem pitanju ovdje, a to je rješavanje posljedica potresa i zbrinjavanje ljudi. A ako se dokaže bilo što da sam radio nezakonito po pitanju bilo koje nekretnine ili u mojim postupcima, evo neću se kandidirati za župana na sljedećim izborima”, kazao je Žinić.

‘Iznosite konstrukcije’

Kaže i da je laž da posjeduje četiri nekretnine. Na konstataciju novinara da nije odgovorio na njegova pitanja, Žinić je odgovorio: “Rekao sam sve. Vi sada mene optužujete, iznosite određene stvari, konstrukcije, vaše zaključke. Ja sam rekao sve što se tiče ovoga. Ušao sam u kuću 1995. godine legalno, nisam nikoga istjerao niti sam nikoga istjerao”.

Dodao je i da “deseti put ponavlja”, da je u nekretninu “potpuno legalno i propisno ušao, kao i u sve ostale”. “O tome posjedujem dokumentaciju. Ako sam bilo što nezakonito i nelegalno napravio, spreman sam odgovarati”, kaže.

Na pitanje hoće li iseliti iz stana u Borovju nije odgovorio, a kaže i da ne zna tko tamo sada živi niti tko je na pločicu s njegovim prezimenom preko noći nalijepio prezime ‘Cestarić’.

Žinić je poslije odgovarao i na pitanja novinara u Petrinji. I tamo je ponovio kako nije napravio ništa nelegalno.

‘Pokušaji dezintegracije mene kao osobe’

“Ni u jednu nekretninu nisam ušao nelegalno, protuzakonito. Za svaku sam dobio potvrdu, odnosno dokument, da sam legalno u svim tim nekretninama. Ni za jednu nekretninu nisam se oglušio o bilo kakvom plaćanju, kao što mi se stavlja na teret. Ovaj medijski linč koji se provodi prema meni i mojoj obitelji, s raznim konstrukcijama, neistinama, i pokušajima dezintegracije mene kao osobe smatram da nije korektan, jer ovog trena spreman sam odstupiti, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora i ne kandidirati se za župana u narednom mandatu, utvrde li se bilo kakve nepravilnosti”, rekao je.

“Da je tome tako, reći ću da se i u obnovi kuća vidjelo da je sve što je protiv mene potpuno iskonstruirano”, dodao je a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari