PROGNOZA VREMENA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u veljači: Za riječko područje upozorenje na hladni val, stiže nam i snijeg

Za riječko područje meteorolozi DHMZ-a izdali su i upozorenje na hladni val zbog potencijalne ugroze po zdravlje

Najhladnije jutro u dosadašnjem dijelu godine smo preživjeli, a minusa je bilo i mjestimice uz samo more, pri tlu mraza čak i ponegdje na otocima sjevernog i srednjeg Jadrana. No, napokon je i na kopnu bilo dosta sunca, a sunčanih će razdoblja biti i dalje.

I danas će biti razmjerno stabilno. Poremećaji se premještaju sjevernije od nas pa će nam povremeno u sjeverozapadnoj struji stići malo vlage, uglavnom nas samo okrznuti, prognozirao je za RTL meteorolog Dorian Ribarić.

Danas pretežno vedro i sunčano

Ujutro i prijepodne pretežno vedro i sunčano, prolazno će u početku nešto više oblaka, uglavnom u noći biti na istoku zemlje te prema jugu. No, bez oborina. Ipak, bit će vjetrovitije, osobito u Slavoniji i Baranji uz umjeren pa i pojačan sjeverozapadnjak, a duž Jadrana tramontanu, u Dalmaciji jaku, pod Biokovom s olujnim udarima. Temperature ponovno niske, najizraženiji minusi u gorju, ali minusa će mjestimice opet biti i na sjevernom Jadranu.

Za riječko područje meteorolozi DHMZ-a izdali su i upozorenje na hladni val zbog potencijalne ugroze po zdravlje.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje dosta sunca, tek krajem dana uz malo promjenjive naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, ali temperatura viša nego danas, uglavnom oko 8-9 °C.

Sunčano i u Dalmaciji

U Slavoniji, Baranji i Srijemu više oblaka, tek kraća sunčana razdoblja, a na krajnjem istoku će sporadično biti slabe oborine, uglavnom kiše ili susnježice. Vjetar umjeren i jak sjeverozapadni, osobito u Podunavlju, a popuštati prema večeri. Do tada će se i uz 6 ili 7 °C činiti vrlo hladno.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, ali tramontana i dalje može imati olujne udare, osobito prema otvorenome moru. Mirnije će biti sjevernije od Punta Planke. Temperatura između 10 i 13 °C.

I na sjevernom Jadranu te oko njega prevladavajuće sunčano, vedro, tek krajem dana uz porast naoblake, glavninom u gorju. Vjetar će oslabjeti pa će biti i malo ugodnije uz 11-12 °C, a u zaleđu između 4 i 7 °C.

Do kraja tjedna na kopnu

U unutrašnjosti slijede djelomice sunčani te uglavnom suhi dani, tek u četvrtak uz prolazno više oblaka može sporadično pasti malo susnježice ili kiše, u gorju snijega, izglednije prema istoku. Temperatura bez veće promjene, tek u petak danju malo hladnije, dok će jutra ostati u minusu.

Do kraja tjedna na moru

Na Jadranu pretežno sunčano i mirnije, ali će uz naoblačenje sa srijede na četvrtak pasti koja kap kiše, uglavnom u Dalmaciji i koji kraći pljusak. Jutra malo manje hladna, danju svježe, ali će i ovdje petak biti malo hladniji uz prolazno umjerenu tek ponegdje jaku buru i tramontanu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari