ODMAH

Evo za kada je predloženo otvaranje svih trgovina, frizera, vrtića, autoškola…

Idi na originalni članak

Kave, šoping, frizura, teretana, bazen, nokti, … niz je sitnica koje nekima život znače, a sve je na čekanju

Oglas

Borba protiv koronavirusa diljem svijeta ono što je nekad bilo poimano kao normalna svakodnevnica zaustavila je gotovo do kraja. Kako vrijeme prolazi, a u mnogim zemljama brojke su sve bolje, sve više jačaju zahtjevi da se život vrati u kakvu-takvu normalu. Hrvatska ni tu nije izuzetak. Osim borbe s pandemijom, trebat će se izboriti i za spas ekonomije, no čini se da ljudi i dalje ne shvaćaju kako povratak na staro jednostavno više nikada neće biti moguć.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) uputila je dopis premijeru Andreju Plenkoviću s popisom svih prijedloga popuštanja mjera koje bi prema njima trebalo usvojiti nakon što se u Hrvatskoj znatno poboljšala situacija s epidemijom koronavirusa. Iz Vlade poručuju da rade na planu za otključavanje ekonomije i da bi se plan trebao znati do četvrtka, odnosno do Vladine sjednice.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, razgovori između poduzetnika i Vlade idu u dobrom smjeru i vjerojatno će se, dopuste li to epidemiolozi, veći dio tih mjera i usvojiti. HGK je od svojeg članstva prikupio prijedloge, sastavio opširan dokument i točno naveo kako bi se provele mjere, odnosno uz koje zaštitne mehanizme, od obveze korištenja maski, stalne dezinfekcije, postavljanje barijera, držanje razmaka, ograničavanje broja mušterija, provjetravanje… Prijedloge je poslala i Hrvatska obrtnička komora (HOK) te ističu da je preduvjet za otvaranje uspostava javnog gradskog prijevoza i točni uvjeti prema kojima će se moći otvoriti jer ne žele da se to dogodi preko noći pa da ih kažnjava inspekcija.

Predloženi kalendar otvaranja kako ga žele iz Komore izgleda ovako:

ODMAH

1. Trgovina

2. Obrti

3. Promet

4. Rekreacija

5. Vrtići

6. Autoškole

7. Državna uprava

8. Kultura

9. Industrija

10. Poljoprivreda

11. Svi

4. SVIBNJA

1. Poslovanje

2. Promet

11. SVIBNJA

1. Trgovina

2. Dodatno obrazovanje

16. SVIBNJA

1. Trgovina

2. Promet

TIJEKOM SVIBNJA

1. Turizam

Vijesti.hr

Exit mobile version