Facebook u novim problemima: Prijeti mu zabrana aplikacija Instagram, Messenger i WhatsApp!

Foto: RTL

Riječ je o još uvijek nepravomoćnoj sudskoj odluci, a sporna su četiri od pet patenata oko kojih se vodi postupak

Facebook bi se mogao naći u velikim problemima pa ostati bez WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram aplikacija, u obliku kakav poznajemo.

Naime, nepravomoćnom sudskom odlukom u Njemačkoj, vezanoj za korištenje patenata koji se pripisuju BlackBerryju, ostao bi bez prava na njih pa bi morao redizajnirati aplikacije praktički iz temelja.

Ako presuda postane pravomoćna, one bi u postojećoj formi bile zabranjene na njemačkom tlu.

Naime, Blackberry Messenger (BBM) nekad je bio konkurent za ostale alate koji se tiču razmjene poruka, a sigurnost koju je BBM nudio mnogi su implementirali, što može dovesti u pitanje dio vezan za patente.

Riječ je o patentima označenima – EP1734728, EP1633114, EP1746790 i EP2339799 patentima. Sud je odbio priznati BlackBerryju pravo na patent EP1540495.

Svi se tiču slanja, primanja i baratanja porukama na mobilnim uređajima.

Dok su u BlackBerryju iznenađeni što im sud nije presudio u korist po pitanju svih spornih patenata, u Facebooku nimalo ne brinu. Svjesni su da mogu i dalje koristiti aplikacije, samo ne u ovom već izmijenjenom obliku.

Dakle, Nijemci će uskoro dobiti redizajnirane popularne aplikacije. Naravno, ukoliko presuda postane pravomoćna. Prije slijedi žalba…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari