Facebook u novim problemima: Prijeti mu zabrana aplikacija Instagram, Messenger i WhatsApp!

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Riječ je o još uvijek nepravomoćnoj sudskoj odluci, a sporna su četiri od pet patenata oko kojih se vodi postupak

Oglas

Facebook bi se mogao naći u velikim problemima pa ostati bez WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram aplikacija, u obliku kakav poznajemo.

Naime, nepravomoćnom sudskom odlukom u Njemačkoj, vezanoj za korištenje patenata koji se pripisuju BlackBerryju, ostao bi bez prava na njih pa bi morao redizajnirati aplikacije praktički iz temelja.

Ako presuda postane pravomoćna, one bi u postojećoj formi bile zabranjene na njemačkom tlu.

Naime, Blackberry Messenger (BBM) nekad je bio konkurent za ostale alate koji se tiču razmjene poruka, a sigurnost koju je BBM nudio mnogi su implementirali, što može dovesti u pitanje dio vezan za patente.

Riječ je o patentima označenima – EP1734728, EP1633114, EP1746790 i EP2339799 patentima. Sud je odbio priznati BlackBerryju pravo na patent EP1540495.

Svi se tiču slanja, primanja i baratanja porukama na mobilnim uređajima.

Dok su u BlackBerryju iznenađeni što im sud nije presudio u korist po pitanju svih spornih patenata, u Facebooku nimalo ne brinu. Svjesni su da mogu i dalje koristiti aplikacije, samo ne u ovom već izmijenjenom obliku.

Dakle, Nijemci će uskoro dobiti redizajnirane popularne aplikacije. Naravno, ukoliko presuda postane pravomoćna. Prije slijedi žalba…

Exit mobile version