'SVI ĆE GA IMATI'

Filipović uvjerava da će Hrvatska imati dovoljno plina: ‘Opskrba nije ugrožena’; Čak ćemo ga i izvoziti drugima?

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Skladište podzemnog plina Okoli će do jeseni sigurno biti popunjeno na 90% kapaciteta. Cijene jesu visoke. Ovo je neuobičajena situacija, kazao je Filipović

“Nema nikakve potrebe dovoditi u pitanje hoće li Hrvatska imati dovoljno plina, skladište podzemnog plina Okoli će do jeseni sigurno biti popunjeno na 90% kapaciteta. Cijene jesu visoke. Ovo je neuobičajena situacija. U normalnim okolnostima one bi sada bile niže, a više krajem godine, međutim kada se radi o sigurnosti opskrbe naših sugrađana tada treba djelovati i u tom smjeru ćemo ići”, rekao je za N1 ministar gospodarstva Davor Filipović koji je danas bio na predstavljanju projekta skladišta podzemnog plina Okoli.

Dodao je i kako smo zbog LNG-a u lagodnijoj poziciji od drugih EU zemalja. Kaže i kako “57% plina zadovoljavamo putem LNG-a, 21% je vlastita proizvodnja, a ostatak ćemo imali putem skladišta Okoli”. Naglasio je kako opskrba nije ugrožena i da će svi imati plina.

“O detaljima ću reći kada za to dođe vrijeme. Danas je poslan jasan signal od strane EK kako oni vide Hrvatsku. U tom planu je navedena važnost LNG-a i proširenja kapaciteta i plinovoda prema Sloveniji kako bismo plin mogli dostaviti i tim zemljama. Postoji mogućnost da se kapaciteti udvostruče”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari