PREKORAČENJE NA RAČUNIMA

Financijski analitičar: ”Da građani nemaju interes u korištenju prešutnih minusa, ne bi ih koristili”

Foto: Pixsell

Financijski analitičar Andrej Grubišić gostovao je u Novom danu N1 gdje je, među ostalim, govorio o prešutnom prekoračenju na računima.

Grubišić kaže da problem s prešutnim minusima nije eskalirao.

“Činjenica da postoji takav proizvod i da je on konzumiran od strane građana, odnosno potrošača, sugerira da građani vjerojatno nalaze neki interes u konzumaciji tog proizvoda. U suprotnom ga ne bi konzumirali”, rekao je Grubišić pa dodao:

“Ne dvojim da postoji velika vjerojatnost da ljudi nisu pročitali sve opće uvjete poslovanja banaka. Je li jasno iskomunicirano koja kamatna stopa se obračunava na određenu vrstu minusa je potencijalno drugo pitanje. Ako je netko ušao u taj odnos, a bilo mu je rečeno da je kamatna stopa x, a ispalo je x plus nešto, onda vjerojatno postoji osnova da se traži neka vrsta objašnjenja, ako ne i obeštećenja,” piše Index.

“Ako vam je banka nešto iskomunicirala i ne drži se toga, to treba sankcionirati”

“Mislim da je ovdje ključno je li nešto iskomunicirano i je li nanesena toj strani šteta. Tu mislim da su veliki upitnici”, rekao je.

Pojasnio je da ako banka obračunava određenu kamatnu stopu da potrošači imaju uvid u to na svom računu.

“U javnom diskursu se uvijek stječe dojam da su banke napravile nešto krivo i trebamo samo utvrditi u kojoj mjeri su to napravile krivo i oštetile pojedinca, a vrlo malo se govori o osobnoj odgovornosti”, istaknuo je Grubišić.

“Ako vam je banka nešto iskomunicirala i ne drži se toga, smatram da to treba sankcionirati, odnosno obeštetiti drugu stranu”, poručio je.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views