Prema podacima Fine, zbog neizvršenih osnova za plaćanje krajem veljače je u blokadi bilo 327.616 građana s više od 37,3 milijarde kuna dugovanja

U Koprivničko-križevačkoj županiji najveći je udio blokiranih građana u ukupnom broju stanovnika te županije, ali i u ukupnom broju radno aktivnih stanovnika, iako u apsolutnom iznosu najviše blokiranih s najvećim dugovanjima ima u Zagrebu, pokazuju posljednji podaci Financijske agencije.

Prema podacima Fine, zbog neizvršenih osnova za plaćanje krajem veljače je u blokadi bilo 327.616 građana s više od 37,3 milijarde kuna dugovanja. S obzirom na ukupni broj stanovnika, Finina statistika pokazuje da je trenutno u blokadi 7,65 posto građana Hrvatske.

Gotovo 19 posto od ukupnog broja blokiranih građana, odnosno njih 61.571, živi u Gradu Zagrebu, a njihova ukupna dugovanja, u iznosu od 10,6 milijarde kuna, čine 28,5 posto svih neplaćenih obveza građana na razini države.

Na drugom je mjestu Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj je krajem veljače bilo 31.376 blokiranih građana s 3,7 milijuna kuna neplaćenih obveza, a treća je Osječko-baranjska županija, s 26.227 blokiranih građana koji duguju 2,4 milijarde kuna.

Promatrano, pak, prema gradovima, u apsolutnim brojevima predvodi Zagreb, na drugom je mjestu Split, a treća je Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari