„FOODWATCH“ UPOZORAVA: Kinder čokoladice sadrže kancerogene tvari!

Testiranje provedeno u Njemačkoj je, naime, pokazalo kako su popularne Kinder Riegel čokoladice, Lindtov Fioretto Nougat Minis i Rübezahlove čokoladice Sun Rice Classic Schokohappen pozitivne na kancerogene supstance

Organizacija za zaštitu potrošača Foodwatch je testirala više od 20 različitih vrsta čipsa, grickalica i čokolada diljem Njemačke, a ono što su dobili kao rezultat, vrlo je zabrinjavajuće.

Testiranje je, naime, pokazalo kako su popularne Kinder Riegel čokoladice, Lindtov Fioretto Nougat Minis i Rübezahlove čokoladice Sun Rice Classic Schokohappen pozitivne na kancerogene supstance – aromatska mineralna ulja (MOAH) i zasićena mineralna ulja (MOSH).

Ova ulja, prema rezultatima testiranja, mogu nanijeti dugoročnu štetu ljudskim organima, a posebno su rizična za malenu djecu.

foodwatch

“Ne postoje prihvatljive razine mineralnih ulja koje se mogu nalaziti u hrani i konzumirati. Proizvođači su odgovorni za ovakve rezultate – umjesto da povuku proizvod s polica i upozore kupce, oni tvrde kako je sve legalno”, upozorili su iz Foodwatcha i pozvali trgovačke lance da uklone ove proizvode sa svojih polica.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views