JEDNA OD VOLONTERA

Bivša predsjednica Grabar-Kitarović sortirala odjeću i obuću; Volontirala na potresom pogođenom području

Foto: Sisačka biskupija

Bivšu predsjednicu su upoznali s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći

Skupini od stotinjak volontera, koliko se u subotu okupilo u prostoru sisačkoga distribucijskog centra Caritasa Sisačke biskupije, pridružila se i bivša predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

Sortiranje odjeće i obuće

Kako je javljeno iz Sisačke biskupije, a prenosi Hina, tamo ju je dočekao sisački biskup Vlado Košić te koordinatorica centra, sestra Smilja Čirko, koji su gošću upoznali s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći i trenutnim stanjem na terenu obuhvaćenom potresom.

Nakon toga su se Grabar-Kitarović i biskup Košić pridružili volonterima u sortiranju pristigle odjeće i obuće.

U dva mjeseca koliko postoji ovaj distribucijski centar, kroz njega je prošlo više tisuća volontera, a i ove subote domaćim volonterima pridružile su se skupine iz cijele Hrvatske. Između ostalih, tamo su još volontirali članovi Bratstva Exitus, Udruge „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića, Milosrdne sestre svetog Križa iz Đakova, župljani iz Donjeg Lapca i Zavalja sa svojim župnikom vlč. Dinom Rupčićem, župljani župe sv. Križa Žačretje i Frama iz Karlovca, prenose Vijesti.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari