DOK UZ MORE „DERE“ BURA… Izletnici stigli na Platak i prepustili se „zimskim radostima“!

Idi na originalni članak

Danas je počela skijaška sezona na Platku (OVDJE), a na „brdo uživanja“ pristigao je priličan broj izletnika

Oglas

Riječani, Primorci, Istrijani… danas traže zaklone od olujne bure, a iz toploga izlazi samo onaj tko baš mora. Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3); riječka obilaznica između Orehovice i Škurinja u oba smjera. Obilazak za ostale skupine je kroz grad; brza cesta Čavle-Kikovica u oba smjera; Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), državna cesta DC1 i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

S druge strane, svi oni koji su danas otišli na Platak iskusili su podosta drugačije vrijeme. Prema posljednjim informacijama koje smo dobili s Platka „gore“ nema jačeg vjetra pa skijaši i sanjkaši mogu uživati u zimskim radostima, naravno ako su se dobro i prikladno obukli i pripremili za vrlo niske temperature.

Sudeći prema prvom danu skijaške sezone, bit će to još jedna zima na Platku za uživanje!

 

Exit mobile version