KUĆICA SLOBODICA

FOTO Evo kuće Jelka Kacina u Klimnu na Krku: Raskošno zdanje glasnogovornika slovenske vlade koji tvrdi: “Hrvatska je u rasulu”

Idi na originalni članak
Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Danas u Hrvatskoj vjerojatno nema nepopularnije osobe od glasnogovrnika slovenske vlade Jelka Kacina

Oglas

Naime, glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin prijetnju Hrvatskoj da će nam uvesti mjere za povratak slovenskih državljana s ljetovanja na Jadranu izrekao je samo nekoliko dana nakon što se i sam kući, u Sloveniju, vratio s Kvarnera! Nakon što je ta informacija dobila (zasluženu) medijsku pažnju, na slovenskog političara obrušilo se “drvlje i kamenje”, negativni komentari nizali su se jedan za drugim, a grubim riječima ocrnili su ga i neki riječki gradski vijećnici.

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Naime, Jelko Kacin na otoku Krku, u mjesti Klimno, posjeduje raskošnu kuću od nekih 200 kvadrata, prema procjenama slovenskih medija!

Morsku rezidenciju na Krku ovaj političar s dugogodišnjim stažom na slovenskoj javnoj sceni, te bivši slovenski veleposlanik pri NATO-u u Bruxellesu, može održavati bez muke, jer uz visoku slovensku mirovinu uživa pravo i na europsku mirovinu u iznosu od 2.100 eura.

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Veličinu kuće slovenaki mediji još su 2017., kada je dovršena, procijenili na oko dvjesto kvadrata, no nama se nekako čini da tu ima i nekoliko “kvadratića” više. Prema nekim govorkanjima mještana, možda i bespravno izgrađenih!

Kuća se nalazi na nekoliko minuta hoda od mora. Samo zemljište , oko tisuću metara, vrijedi oko 150 tisuća eura po cijenama lokalnih nekretnina.

Photo: Nel Palvetic/PIXSELL

Slovenski mediji su pisali i kako je Jelko Kacin dugo vremena nijekao da posjeduje zemljište u Klimnu. Formalno je to bilo točno, jer prema zemljišnoj knjizi vlasnici parcele su Kacinova supruga Andreja Pisovec Kacin i sinovi Anža i Rok.

Tijekom 27-godišnje političke karijere Kacin je bio ministar informiranja, ministar obrane, zastupnik u Nacionalnoj skupštini, predsjednik LDS-a i dva mandata zastupnik u Europskom parlamentu u Bruxellesu, izabran na listi LDS-a. U vrijeme te dužnosti imao je 6.200 eura neto plaće i dnevnicu od 300 eura na dane kada je bio na dužnosti u Bruxellesu.

Kacin se može kupati i u većem bazenu pored svoje luksuzne obiteljske kuće u Spodnjoj Besnici kod Kranja. Kuća je zaštićena od neželjenih gostiju čuvenom ogradom od kovanog željeza, koju je kao ratni plijen donio iz jedne ljubljanske kasarne.

Exit mobile version