HOD ZA ŽIVOT: Krenuo prema Zagrebu s mladom biljkom konopljom

Mario je odlučio ovim činom ukazati na sve bolesne i potrebite, njih preko pola milijuna u Hrvatskoj…

Mario Kovačević (58) iz Bjelovara krenuo je u srijedu točno u 11 sati put Zagreba na Markov trg s mladom biljkom konopljom. U Zagreb će stići u petak, a danas će biciklirati do Vrbovca. Naglasio je da, ako akcija kod Plenkovića ne uspije, ići će kod pape Franje.

Sreli smo ga u Sv. Ivanu Žabnom gdje nam je objasnio koji je njegov cilj.

“Bicikliram za sve bolesne i potrebite, a njih ima preko pola milijuna u Hrvatskoj. Njima bi konoplja pomogla u svakodnevnom životu. Bicikliram i za svoju obitelj koja je umrla, za mog djeda čiji bicikl i vozim”, ispričao nam je ovaj srčani čovjek.

Dodao je i to kako je svojevremeno “zaradio” deset mjeseci uvjetne zbog posjedovanja i uzgoja marihuane, a ujedno je pokazao mast i ulje koji mu pomažu.

Za sebe kaže da je izliječio psorijazu i vene.

Svjetska zdravstvena organizacija je preporučila konoplju kao izuzetnu biljku za zdravlje svakog čovjeka, a Mario je predsjednik udruge Društvo za zaštitu bića koji u suradnji s udrugom Centar za istraživanje društva već godinama radi na zaštiti ugroženih biljaka, prezervaciji sjemena i korištenju konoplje u svim aspektima života čovjeka.

Inače, prošle godine 20. travnja 2017. urudžbiran je u Vladi RH i Saboru dokument kojim se kroz 24 pravne točke dokazuje legalnost konoplje. Danas godinu dana nakon uručenja podneska taj dokument je pravnovažeći i služi kao osnova u svakom budućem sudskom sporu vezanom za korištenje biljke konoplje.
Vijesti.hr / Donna Diana Prćić
Foto: Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari