HUMANITARNA AKCIJA U OPĆINI MATULJI: Red Templara donirao drva za ogrjev siromašnima i bolesnima

Dame i Vitezovi Zapovjedništva Sveti Juraj Lovran Velikog Priorata Republike Hrvatske provelo je u prošlu nedjelju, 15. listopada, humanitarnu akciju doniranja drva za ogrjev dvjema financijski ugroženim obiteljima u mjestu Rukavac, kraj Matulja. Simboličnim činom poklanjanja pet metara drva koje su kupili, članovi Zapovjedništva žele potaknuti stanovnike u lokalnim zajednicama na kulturu davanja i prisnosti sa svojim susjedima i sumještanima. Mnogi od njih su bolesni, nemoćni, stari i siromašni, a svaki pa i najmanji trenutak pažnje može pomoći u njihovoj svakodnevici.

Vitezovi templari su u srednjem vijeku u Europi, a i u Hrvatskoj prvi osnivali moderne hospicije, kao mjesta gdje su svoje posljednje trenutke života proživjeli stariji i bolesni. Njima nije davana samo materijalna pomoć i lijek, već i duhovna briga. Kako se moderni red templara temelji i na humanitarnoj pomoći, Zapovjedništvo sv. Juraj je odlučilo brinuti o materijalnoj i duhovnoj dobrobiti starijih osoba na području Liburnije. To je i naša kršćanska obveza, te tim simboličnim akcijama želimo potaknuti sve stanovnike našega područja na pažnju prema starijima i nemoćnima.

Unutar ove humanitarne akcije, članovi Zapovjedništva Sv. Juraj Lovran ukrcali su i iskrcali drva za ogrjev ispred kuća najugroženijih stanovnika, te proveli nedjeljno prijepodne u ugodnom razgovoru s obiteljima. Donacija je obavljena u skladu s imovinskim i zdravstvenim stanjem koje prati Socijalno vijeće Općine Matulji. Zapovjedništvo će i dalje organizirati slične akcije u liburnijskim gradovima i općinama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views