MARUNADA DOBREĆ 2017. U subotu se uživalo u marunima i druženju, danas kiša (ne)kvari program

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U organizaciji Mjesnog odbora Dobreć i ove su godine na tradicionalnoj Marunadi posjetitelje dočekale brojne zanimljivosti, a sve je u znaku maruna, ploda kojeg ova manifestacija i slavi

U subotu su posjetitelje dočekali štandovi s prigodnom ponudom maruna, robe široke potrošnje i s ugostiteljskom ponudom, a maruna je bilo dovoljno za kušanje u svim oblicima.

Zabavni program održan je u šatoru uz glazbenu kulisu Trija Asi dok je u večernjem programu od 19 sati nastupao Lucky band te zvijezde večeri – klapa Iskon. Zabava je u veselom tonu uz Lucky band potrajala sve do nedjeljnog jutra.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nedjelja je također trebala biti u znaku doista bogatog programa no neki od predviđenih će morati biti otkazani zbog kiše dok će se neki pokušati održati u šatoru.

U podne bi trebao nastupiti puhački orkestar, a od d 12 sati posjetitelji bi trebali posjetiti i razgledati dvije autohtone dobrećke konobe tako što će na prigodnom štandu moći kupiti čašu koja će im biti “ulaznica” u svijet konoba. Kupnjom čaše posjetitelji stječu pravo da uz stručno vođenje vodiča posjete autohtone konobe u kojima će moći degustirati vino te marun pripremljen na razne načine, dok će sve biti garnirano i prigodnim glazbenim programom. Konobe će za posjetitelje biti otvorene do 17 sati.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zabavni program u nedjelju donosi i nastup grupe Point u 13 sati, dok bi se u 14:30 sati trebao održati nastup Mićih čakavčića koji će posjetiteljima pokazati koliko i kako čuvaju svoj dijalekt. Posebna atrakcija zasigurno će biti i nastup 30-ak harmonikaša , članova orkestra “Kraška harmonika” koji dolaze iz Slovenije, dok će se zabavni program završiti nastupom grupe Point koja će posjetitelje zabavljati do 22 sata, kada će i završiti ovogodišnja Marunada Dobreć.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema najavama, manifestaciju će posjetiti brojni posjetitelji među kojima i veliki broj turista te su već najavljeni autobusi grupa iz Balatonfureda, Budimpešte, Slavonije…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari