NAJVEĆA POTRAGA HGSS-a DOSAD: Oko 250 ljudi traži starca nestalog na Velebitu

Još od 16. studenog traje intenzivna potraga na Velebitu za nestalim 81-godišnjim Josipom Cindrićem, kojem se nakon što je dovezao sina na paraglajding, gubi svaki trag

Od tada do danas nestalu osobu HGSS je tražio svaki dan, ali na žalost bez pozitivnih rezultata.

Danas se na terenu, uz 206 članova HGSS-a, potrazi priključilo 46 planinara, mještana i prijatelja nestalog, koji su uključeni u pretragu po sektorima.

hgss-velebit2

U pretrazi terena uz spašavatelje sudjeluje i devet potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a.

Na terenu se nalaze tri zapovjedna vozila sa pripadajućim timovima i dodijeljenim im zonama potrage. Njihovim radom koordinira bazni stožer smješten u kući HGSS-a u Starigrad, Paklenici, piše HGSS na svojim stranicama.

hgss-velebit3

Josip Cindrić nestao je na predjelu Libinja, a njegova očajna obitelj nedavno je ponudila i nagradu.

“100.000 kuna tko mi nađe oca. Toliko imam, toliko mogu dati odmah. To je sve što mogu jer mi više nemamo ideje, ne znamo ni gdje tražiti. Ovdje smo sve pretražili”, rekao je sin nestalog.
Vijesti.hr

Foto. HGSS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari