RADI SE O SLOVAKINJI

Otkriven identitet žene nađene na Krku?! Javile se dvije žene, poslale i fotografije!

Foto: Screnshot

Vijesti o ženi nepoznata identiteta, koja je prije devet dana pronađena na teško pristupačnom terenu u okolici Dobrinja na otoku Krku i koja govori engleski jezik s britanskim naglaskom, danima je glavna tema domaćih i svjetskih medija. Njen identitet otkriva i ekipa RTL-ove Potrage u večerašnjoj emisiji.

Danas se pojavila informacija da je žena identificirana. Neslužbeno doznajemo da je policija putem međunarodne suradnje i Interpola dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki u dobi od 57 godina. Prepoznata je s fotografija, a konačna potvrda će biti otisci prstiju. Radi se o Danieli A. iz Slovačke, piše Index.

Njezino zdravstveno stanje je stabilno i nakon što liječnici daju zeleno svjetlo, ona će biti predana na brigu djelatnicima centra za socijalnu skrb. U ruksaku koji je pronađen uz ženu bili su kozmetički proizvodi, nešto odjeće i obuće te novčanik koji je bio prazan, bez identifikacijskih dokumenata, tako da zasad još uvijek ne znamo o kome se radi’

VIDEO DANA:

Radi se o Danieli A.

Paul Bradbury objavio je da se njegovom portalu Total Croatia News javila Nina Schmidt iz Los Angelesa, koja tvrdi da je jako dobro poznavala pronađenu ženu. Tvrdi da ženu nije vidjela niti se čula s njom od 2015. godine, kada se navodno žena preselila u Irsku.

Total Croatia News navodi da je Schmidt dala sljedeću izjavu policiji:

“Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za tvrtku u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Tvrtka ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Daniela nam je rekla da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje.

Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama.

“Daniela je doživjela teška vremena i nije imala sreće. Ali bila je stvarno dobar radnik, pametna i ima divno srce”, dodaje.

TCN je primio još jedan mail. Laura Nowak iz SAD-a također tvrdi da je pronađena žena Daniela A. Priložila je fotografije s jedne zabave u LA-u iz 2014. godine, na kojima se nalazi žena koja jako sliči ženi pronađenoj na Krku.

“Pronašla sam je na fotografijama tvrtke The Giving Keys u Los Angelesu u Kaliforniji. Obratila sam se tvrtki i vlasnici, oni nisu znali njezino ime, ali kažu da je vjerojatno prisustvovala događaju s nekim koga su angažirali kroz Ženski centar Downtowns u LA-u. Pronašla sam ženu na još nekoliko fotografija i sve je proslijeđeno hrvatskim vlastima”, navela je Laura.

“Dugo sam razmišljala trebam li se uopće javiti, ali onda sam dobila još informacija. Vodim grupu na Facebooku kako bih pokušala pomoći u povezivanju izgubljenih članova obitelji. Koristila sam programe za prepoznavanje lica, a potom sam provjeravala društvene mreže, sve dok nisam pronašla nekog tko je sličan osobi s policijske fotografije”, kaže Laura.

Češki turisti kažu da su ženu sreli kod Makarske

Jučer je češki portal TN također objavio da je moguće da je žena Slovakinja. To, kako pišu, tvrde turisti koji kažu da su je upoznali u Drveniku kod Makarske.

S njom su, kažu, razgovarali 9. rujna. Navodno im je kazala da ide prema sjeveru.

“Kazala nam je da putuje i da je u mirovini”, ispričali su. Zbog toga što njeni poznanici rade, dodali su, putovala je sama. Također, češki portal navodi riječi sugovornika da je željela izbjeći karantenu po povratku u Slovačku.

“Pričali smo o cijepljenju, rekla je da se ne želi cijepiti. Bojala se da će morati u karantenu po povratku, a to nije željela”, kažu.

Nadalje, žena je navodno iz Slovačke došla vlakom. Željela je putovati od juga prema sjeveru.

“Željela je ići u Liku, to je nedaleko od Krka”, kazao je sugovornik češkog medija.

“Bila je jako inteligentna, rekla nam je da je neko vrijeme provela u Engleskoj pa dobro priča jezik”, kažu. Dodaju da je pričala slovački, ali se ne sjećaju odakle je.

Njihova priča prijavljena je i češkoj i hrvatskoj policiji.

“Mogu potvrditi informaciju o ženi koju su nam dali svjedoci. Prenijeli smo te informacije hrvatskoj policiji”, rekao je David Schon, glasnogovornik češke policije.

Potraga večeras u 19 i 20 donosi sve detalje nevjerojatne priče o osobi bez identiteta koja već deset dana leži u bolnici u Rijeci ne znajući tko je i odakle je. U emisiji pogledajte razgovore s očevicima, policajcima, stručnjacima i osobama koje su pomogle u otkrivanju njenog identiteta.

Nađena prošli tjedan

Podsjetimo, policija je prošlog tjedna objavila da je na Krku pronađena žena koja se ne sjeća svog identiteta. Bila je ozlijeđena, ima oko 60 godina, srednje je tjelesne građe i visine 165 cm, plave kose do ramena i plavih očiju.

U trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir ružičaste boje.

HGSS je ženu našao na obali, ozlijeđenu i dezorijentiranu.

“Akcija Rudine – 12. rujna 2021.

Poziv zaprimamo oko 9 sati preko Županijskog centra 112, a od Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plićine ne može pristupiti unesrećenoj osobi. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi, s kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku, nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine.

Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena, s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana.

Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila. Dolaskom do unesrećene pružena joj je medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je unesrećena predana vozilima hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 11:10”, objavili su iz HGSS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari