ČEKA SE PRETRES

[FOTO] OVO JE KUĆA NAPADAČA: Susjedi otkrivaju detalje o obitelji; Kirurzi spasili ruku policajcu, trebat će još jednu operaciju

Foto. RTL

Kutinjani su zgroženi današnjim krvoprolićem u Zagrebu, a policija je ogradila dvije kuće u Kutini, u jednoj od njih je živio napadač, a druga je također u vlasništvu njegove obitelji

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, muškarac koji je jutros oko 8 sati pucao iz kalašnjikova na Markovom trgu u Zagrebu i pritom ranio 31-godišnjeg policajca ispred zgrade Vlade RH, 22-godišnji je Danijel Bezuk iz Kutine. On je kasnije, kako je priopćio MUP, na obližnjem Tuškancu počinio samoubojstvo.

Zovak: Ranjeni policajac nije životno ugrožen, u tijeku plastična operacija ruke

Ranjeni policajac s Markova trga je stabilno i nije životno ugrožen, a još traje plastična operacija na ruci zbog oštećenja živca i i tetive, izjavio je u ponedjeljak poslijepodne ravnatelj KB Sestre milosrdnice Mario Zovak.

“U tijeku je mikrorekonstrukcija tih elemenata i zato se zahvat produžio, no, on je vitalno stabilan. Ono što predstoji je rješavanje dviju rana na trupu. Bit će na kraju sve u redu i zbrinuto, nadam se i bez neuroloških ispada i bez ispada cirkulacije. Traumatolozi i vaskularci su završili, a sad je u tijeku plastična rekonstruktivna operacija”, rekao je Zovak.

Liječnici sada nastoje očuvati funkciju ruke kako 32-godišnji policajac ne bi ostao invalid.

Operacija uspješno prošla

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice izjavio je kako je operacija završena te da je rekonstruktivni dio uspješno prošao, a plastičar je zadovoljan uspjehom.

Policajac će morati na još jednu operaciju koja će biti izvedena kroz sljedećih nekoliko tjedana.

Mladić nije dosad bio poznat policiji po nedjelima, a o motivima koji su ga nagnali da ispali rafal iz kalašnjikova prema zgradi Vlade zasad se može tek nagađati.

RTL je objavio fotografiju u kojoj je živio Bezuk ispred koje je policija, a krenuo je i pretres kuće.

Foto: RTL

Otac vikao ‘nema dosta vrba koliko ima Srba’

Kako piše RTL, otac mu je bio branitelj, a Danijel ima još dvojicu braće. Susjedi svjedoče da je Danijelov otac bio sklon alkoholu, a kada bi zavirio u čašicu, prisjećaju se, da je ’90-ih pucao s balkona iz kalašnjikova i vikao “nema dosta vrba koliko ima Srba”.

Kutinjani su zgroženi današnjim krvoprolićem u Zagrebu, a policija je ogradila dvije kuće u Kutini, u jednoj od njih je živio napadač, a druga je također u vlasništvu njegove obitelji. (danas.hr/net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari