P-206 TRSAT U OPERACIJI „POSEIDON SEA 2017“: Ovo su riječki čuvari vanjskih granica EU i spasioci izbjeglica

U riječkoj luci ispraćena je osmeročlana posada koju čine policijski službenici iz nekoliko priobalnih policijskih uprava koja će s policijskim plovilom P-206 Trsat u Helenskoj Republici sudjelovati u provedbi zajedničke operacije „POSEIDON SEA 2017“

U organizaciji Europske agencije FRONTEX, spomenuta operacija provodi se s ciljem čuvanja vanjskih granica Europske unije i spašavanja izbjeglica, a osmero policijskih službenika dio je tima koji će djelovati na području grčkog otoka Kyos.

Hrvatski policijski službenici u operaciji će sudjelovati u razdoblju od 10. veljače do 10. svibnja ove godine kao dvije četveročlane posade u tri jednomjesečna ciklusa.

Ispraćaju pomorskih policajaca prisustvovali su predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat, predstavnici Uprave za granicu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, Mladen Novoselec i Damir Tomée, predstavnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske i zadarske, članovi obitelji posade, kao i ostali građani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari