PASSO DEL TONALE Tužna slika talijanskih skijališta: Žičare ne rade, staze prazne, samo nešto šetača…

Idi na originalni članak

Talijani u strahu od koronavirusa bježe na jug zemlje

Oglas

Četvrtina talijanskog stanovništva od nedjelje je u karanteni nakon što je vlada poduzela drastične korake da zaustavi širenje novog smrtonosnog virusa na koji je pozitivan i čelnik Pijemonta Alberto Cirio, drugi zaraženi regionalni predsjednik u manje od 24 sata.

Više u VIDEOPRILOGU:

Pijemont, sjeverozapadna regija čija je prijestolnica Torino, četvrta je koronavirusom najpogođenija regija u Italiji.

Posebno otužno izgledaju talijanska turistička središta na sjeveru. Poznate destinacije skijaša su uglavnom opustjele, pa tako i u nas poznati Passo del Tonale u Trentinu, Lombardija, otkuda stižu slike zaustavljenih žićara i opustjelih skijaških staza.

Broj smrtnih slučajeva od virusa je u nedjelju porastao na 233, dok je broj pacijenata na intenzivnoj skrbi porastao na 567, 23 posto više nego dan prije.

Od 5883 prvotno zaraženih Talijana potpuno se oporavilo njih 589.

Italija je zabilježila najviše smrti od bolesti Covid-19 od bilo koje druge zemlje izvan Kine, gdje je epidemija, koja je do sada usmrtila više od 3500 ljudi i zarazila preko 100.000 širom svijeta, počela u prosincu.

Mjere koje se primjenjuju do 3. travnja zabranjuju ljudima da uđu ili napuste velika područja sjeverne Italije bez valjanog razloga, navodi se u uredbi koju je potpisao premijer a objavljena je na internetu.

Exit mobile version