PODRUČJE KLANE POD VODOM! Obilno noćašnje i jutarnje kišno nevrijeme prouzročilo mnoge probleme

Foto: Facebook

Čitatelji javljaju da je tamošnja Ričina „podivljala“, i nakon noćašnjih i jutarnjih obilnih kišnih padalina prijeti izlijevanjem na kritičnim točkama

Već dobro nam (nažalost) znana poljedica obilnih i dugotrajnih kišnih padalina na području Rijeke i riječkog prstena su opasnosti od poplava na dobro nam znanim “kritičnim“ točkama kakve su rječice na području Grobnika, Ričine na području Klene… ili bujice na dijelovima riječke zaobilaznice!

Tako je Alen Harčević u ranim jutarnjim satima fotoaparatom zabilježio snažne bujice i male “vodopade” na raznim lokacijama na riječkoj zaobilaznici, uz tvrdnju kako “od izlaza Zamet prema Srdočima” idu samo najhrabriji…

Foto: Alen Harčević

Prema podacima s meteoroloških postaja Istrameta najviše kiše palo je u zaleđu Matulja. Gotovo nestvarno djeluje podatak o 222 mm koliko je od ponoći zabilježila meteorološka postaja Stara Pošta. Ekstremnih 177 mm palo je i u Poljanama, a više od 100 mm zabilježila je i postaja na zapadnom izlazu iz tunela Učka.

No danas je na području Klane zabilježena najveća opasnost od poplava odnosno izlijevanja tamošnje Ričine iz korita.

Kako je vidljivo i na forografijama Dolores Grgurine objavljenima na društvenoj mreži (NREF) Ričina je dobrano nabujala i zaista izgleda prijeteće.

I bez toga tamošnje prometnice i ulice naselja natopljene su oborinskom vodom koja težava i prometovanje vozila a pogotovo ljudi koji na ulice izlaze samo zbog nužnosti, i opremljeni „od glave do pete“ za ovakovu vrstu vremenske nepogode.

Posljednja vijest: Neki čitatelji javljaju nam da je voda došla i do kuća te već šla u neke podrumske i prostore u prizemlju kuća!

https://www.facebook.com/andrea.diraka/videos/1429021357218207/

Danas prijepodne Klana zbog poplava “odsječena od svijeta” (Foto: Alen Harčević)

Za nadati se da će Ričina na području Klane ipak ostati u granicama svoga korita, a o daljnjem ratvoju situacije izvijestit ćemo vas na našim stranicama.

Foto: Dolores Grgurina (NREF)

Lijevalo je noćas “kao iz kabla” i u Rijeci. Evo jedne snimke s Facebook profila web-stranice RIMETEO koja pokazuje kako i koliko:

https://www.facebook.com/RIMETEO/videos/1640067209357566/

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari