Popularni Vogue izabrao najljepše plaže u Hrvatskoj!

Plaža Stiniva, Vis

“Sa svojom konstelacijom kristalnih uvala, ugled Hrvatske među tragačima za suncem sve je veći”

“Bacite pogled na naše omiljene plaže, izravno s dalmatinske obale”, stoji u uvodu članka britanskog modnog časopisa Vogue nakon kojeg se nabrajaju najljepše hrvatske plaže.

Evo njihovog izbora:

Zlatni rat na otoku Braču

Prva spomenuta je plaža Zlatni rat na otoku Braču. “Poznat i kao Zlatni rog, ovaj pješčani predio, smješten zapadno od grada Bola, jedno je od najomiljenijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj, ne samo zbog tirkiznog mora, već i zbog brojnih vodenih sportova, bilo da se radi o plovidbi ili kajaku”, piše Vogue.

Punta Rata u Brelima

Popis se potom širi na plažu Punta Rata u Brelima. “Smještena na Makarskoj rivijeri, plaža Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još uvijek postoji. Među visokim stijenama i borovim lako je pronaći mirno mjesto, ili čak i ležaljku za sunčanje”, piše Vogue.

Špilja Betina kod Dubrovnika

Sljedeća je Betina špilja, šljunčana plaža koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovici. Vogue piše: “Nedaleko od Dubrovnika, plaža Betina je smještena u stjenovitoj špilji. Do ove lijepo očuvane klopke za sunce može se doći samo morem – ili vodenim taksijem ili kajakom”. Inače, ova je plaža dobila ime po nadimku Bete, kako su zvali velikog dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića, koji je u špilji vršio razne optičke pokuse i istraživanja.

Plaža Stiniva na Visu

Plaža Stiniva svakako je zaslužila biti na ovom popisu. Smještena na otoku Visu već dugo slovi kao jedna od najljepših plaža Jadrana. “Nekadašnje skrovište vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata, Vis se danas smatra jednim od najljepših otoka u Hrvatskoj. Plaža Stiniva smještena je na mirnoj mijelu otoka, a iako pomalo nepristupačna, odiše istinskom ljepotom”, piše Vogue.

Little Green Bay, Hvar

Na popisu se našla i Mala zelena uvala. Privatna plaža The Little Green Bay na otoku Hvaru slovi kao pravi mali raj na Zemlji. Riječ je o plaži u sklopu istoimenog hotela okruženoj drvećem dalmatinske masline. Na plaži se nalaze mekane ležaljke, a gosti hotela mogu iskoristiti maske za ronjenje i pedaline koje hotel nudi te tako istražiti čarobno Hvarsko podmorje, piše Vogue.

Plaža Nugal, Makarska

Plaža Nugal smještena na Makarskoj rivijeri još je jedna ljepotica koja se našla na Vogueovom popisu. Opisali su je kao bajkovitu destinaciju smještenu među oštrim stijenama koje dodiruju Jadransko more. Ova je plaža popularno mjesto među nudistima.

Plaža Dubovica na Hvaru

Sve što vam za odličan odmor treba ima plaža Dubovica na otoku Hvaru. Barem tako piše Vogue. Zaštićena od vjetra, izuzetno čisto i mirno more pružit će vam neopisivi osjećaj opuštenosti.

Plaža Banje kod Dubrovnika

Posljednja, ali ne i manje lijepa plaža, koja se našla na popisu britanskog modnog časpopisa Vogue je dubrovačka plaža Banje s koje puca prekrasan pogled na zidine. Jedna je od najljepših dalmatinskih plaža. Jedan joj je dio ograđen i privatiziran zbog čega je moguće, čak i na ovako traženoj plaži, osjetiti mir i uživati u šumu valova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari