Predsjednica oštro reagirala na puštanje Daruvarca na slobodu

‘Ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke’. poručila je predsjednica o slučaju koji je sve zgrozio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je puštanje na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca koji je osumnjčen za brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, svoje bivše djevojke.

“Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem. I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke”, poručila je predsjednica.

Izmjene Zakona o kaznenom postupku

Ministar Dražen Bošnjaković danas je nakon sastanka s predsjednikom Županijskog suda, predsjednicom Općinskog suda te sa županijskim i općinskim državnim odvjetnikom u Zadru rekao je kako je došao vidjeti činjenice o ovome predmetu i slijed događaja, ali ne zato da bih utjecao na bilo čiju odluku.

Neovisnost pravosuđa je jedan od temelja funkcioniranja pravne države, ali da mora znati kakve su činjenice. Jer rješavanje ovog predmeta i stvar da nam okrivljenik nakon 6 mjeseci bude pušten na slobodu, a svi znamo o kakvom se kaznenom djelu radilo i što se sve tu stavlja na teret, definitivno nije dobro”, rekao je Bošnjaković novinarima nakon obavljenih sastanaka te najavio da se od iduće godine ide u izmjene Zakona o kaznenom postupku.
Vijesti.hr
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari