PREGRŠT NAGRADA ZA PGŽ: Područna škola “Plešce” najljepša područna škola u Hrvatskoj!

Područna škola “Plešce”, na današnjoj svečanosti održanoj u koncertnom studiju HRT „Zvonimir Bajsić“ na Prisavlju, proglašena je najljepšom područnom školom u Hrvatskoj u projektu “Najljepši školski vrtovi 2017.”

U Primorsko-goransku županiju došle su još tri nagrade: za najboljeg pojedinca – ravnateljica Učeničkog doma Podmurvice Ljiljana Kencel, Dječji vrtić „Katarina Frankopan“ na Krku dobio je priznanje za najboljeg početnika, a priznanje za najbolju ideju dobila je Područna škola Severin na Kupi.

Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske.

Nagrađenima je čestitao župan Zlatko Komadina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja