POTRAGA ZA DJEVOJČICOM TRAJE

S policajcima spasio majku iz nabujale rijeke: ‘Ušao sam u rijeku, žena je bila u velikom grču i šoku’

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Hrvatski policajac Mauricio Prelac i mladić Jonatan Strojan pomogli su u spašavanju unesrećenih

Potraga za desetogodišnjom djevojčicom iz Turske koja je nestala u nabujaloj rijeci Dragonji i dalje traje.

Sve službe su na terenu te neumorno tragaju za nestalim djetetom, a u potragu su uključeni i dronovi. Potragu znatno otežava težak i nepristupačan teren, ali svi se nadaju da će djevojčicu pronaći živu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Hrvatski policajac Mauricio Prelac i mladić Jonatan Strojan pomogli su u spašavanju unesrećenih. Naime, Strojan je trčao kući po ljestve i ušao u nabujalu rijeku s policijom kako bi spasio majku koja se grčevito držala za stablo.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

“Na vrata je počeo lupati dječak od 13 godina, mokar, pothlađen i u šoku. Molio je pomoć. Dječak je kucao na vrata kuće moje majke, koja me odmah pozvala. Nije znao govoriti engleski jezik i vikao je samo: ‘Help’. Pozvana je slovenska i hrvatska policija, koja je došla vrlo brzo, za desetak minuta. Trebala im je pomoć, pa sam donio ljestve. I ja sam ušao u rijeku jer je žena bila u velikom grču i šoku. To je inače migrantska ruta, a nekoliko puta sam i pomogao migrantima, dao im jesti i da se utople. Tako sam i dječaku koji je mokar došao moliti za pomoć i dao jesti i utoplio ga”, kazao je Strojan, piše 24 sata.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Prelac nije htio pred novinare te je samo poručio da je radio svoj posao kao i svatko drugi.

Majka je prevezena u Opću bolnicu u Puli i dobro je. Ravnateljica bolnice Irena Hrstić rekla je kako su u četvrtak oko ponoći primili potpuno pothlađenu ženu koja je sad klinički dobro. I dalje je pod liječničkom opservacijom, ali će je vjerojatno uskoro pustiti iz bolnice.

Foto: Saša Miljević/Pixsell

Podsjetimo, u četvrtak nakon 20 sati djevojčica je s 47-godišnjom majkom, braćom (18 i 13) i 5-godišnjom sestrom pokušala prijeći hrvatsko-slovensku granicu na rijeci Dragonji. Djevojčicu je majka pokušala prenijeti preko rijeke, no zbog velikih brzaca i visokog vodostaja je pala, a djevojčicu je odnijela brza rijeka, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari