DOLAZE BOLJI DANI

FOTO Sabor pomaknut u idealan svemirski položaj! Hoće li sada zaista raditi za opće dobro svih građana RH?

Foto: Pixsell

Novi saziv Sabora trebao bi održati konstituirajuću sjednicu iduće srijede, no već od danas sve bi trebalo biti drugačije

Datum 17. srpnja 2020. valjalo bi dobro upamtiti – od danas, naime, Sabor će napokon raditu u duhu istine, tolerancije i rada za opće dobro svih građana i građanki Republike Hrvatske. A tako je malo trebalo – tek milimetar, ali kakav – milimetar za budućnost.

Sabor je u idealan svemirski položaj pogurao konceptualni umjetnik Siniša Labrović, koji je izveo umjetničku intervenciju pod naslovom ”Milimetar” u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću u sklopu programa ”Približavanje pravdi, izgradnji mira i proširenju Europske unije” u suradnji s Forumom 2020 i CROSOL-om – Platformom za međunarodnu građansku solidarnost uz podršku Europske unije.

”Prateći rad Hrvatskoga sabora u zadnjih 30 godina ostajao sam zapanjen njegovim sastavom i radom. Kako se radi o najvišem zakonodavnom tijelu u Republici Hrvatskoj, bilo je očekivati da njegov sastav čine najbolji i najozbiljniji ljudi koji skrbe za javno dobro i interese svih građana, no ostajao sam često šokiran kakva bulumenta idiota, političkih štetočina – ponekad i ratnih zločinaca, zlotvora i niškoristi sjedi u njegovim klupama osiguravajući kontinuitet općeg propadanja, a u korist političke i svake druge mafije”, objasnio je Labrović što ga je nagnalo na ovaj potez.

‘Sabornici su htjeli najbolje, ali je svemir bio jači – sudbina nam je bila zacrtana!’

”Ne vjerujući da je moguć takav kontinuitet sociopatije i psihopatije koja stalno osigurava najgora moguća rješenja, potražio sam pomoć i zamolio za izračune položaja zgrade Sabora, kao i horoskopsku kartu prema datumu koji se računa kao dan prvoga zasjedanja novoga Sabora Republike Hrvatske – 30. 5. 1990. Vrijednosti i tumačenja koja sam dobio potvrdila su moje sumnje. Ne radi se uopće o tome da su članovi Sabora uglavnom bili politički kriminalci i ništarije, nego su sam položaj zgrade i horoskopska sudbina odredili našu sudbinu zadnjih 30 godina. Sabornici su htjeli najbolje, ali je svemir bio jači – sudbina nam je bila zacrtana!”, ustvrdio je konceptualni umjetnik.

Razmišljajući kako to promijeniti, pronašao je, kaže, nešto što nudi razloge za beskrajni optimizam, a to je: ”Pomak zgrade Hrvatskoga sabora za jedan milimetar na istok stavio bi Sabor u idealan svemirski položaj koji bi osigurao da Sabor ubuduće radi u duhu istine, tolerancije i rada za opće dobro svih građana Republike Hrvatske”.

‘Milimetar Sabora zacrtao je sudbinu Hrvatske’

Upravo to je jutros učinio uz pomoć Documente i Foruma 2020 te CROSOL-a te je guranjem zgrade Hrvatskog sabora tri minute i 17 sekundi prema istoku Hrvatska napokon gurnuta u sretnije, pravednije i tolerantnije sazviježđe – ako je vjerovati ovom nevjerniku i komunjari, dodiplomski obrazovanom umjetniku koji se provodio kao bos po trnju, pasao travu, plivao na suhom i lizao pete publici, razbijao dvojezične ploče i krvavih nogu uzalud molio Svetom Bandiću te štitio od progona svećenike pedofile.

Doduše, posebnu pažnju si je dodatno priskrbio nedavno upravo performansom izvedenim prije guranja Sabora – grupnim lizanjem žlice, a zbog kojega se i ispričao. Iako je njime izazvao prilično zgražanja čak i među onima koji kontunirano prate i razumiju njegove radove, ima i onih koji misle da je, unatoč svemu, njime možda više učinio za svijest o opasnosti od koronavirusa nego što je to tih dana činio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari