DOLAZE BOLJI DANI

FOTO Sabor pomaknut u idealan svemirski položaj! Hoće li sada zaista raditi za opće dobro svih građana RH?

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Novi saziv Sabora trebao bi održati konstituirajuću sjednicu iduće srijede, no već od danas sve bi trebalo biti drugačije

Oglas

Datum 17. srpnja 2020. valjalo bi dobro upamtiti – od danas, naime, Sabor će napokon raditu u duhu istine, tolerancije i rada za opće dobro svih građana i građanki Republike Hrvatske. A tako je malo trebalo – tek milimetar, ali kakav – milimetar za budućnost.

Sabor je u idealan svemirski položaj pogurao konceptualni umjetnik Siniša Labrović, koji je izveo umjetničku intervenciju pod naslovom ”Milimetar” u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću u sklopu programa ”Približavanje pravdi, izgradnji mira i proširenju Europske unije” u suradnji s Forumom 2020 i CROSOL-om – Platformom za međunarodnu građansku solidarnost uz podršku Europske unije.

”Prateći rad Hrvatskoga sabora u zadnjih 30 godina ostajao sam zapanjen njegovim sastavom i radom. Kako se radi o najvišem zakonodavnom tijelu u Republici Hrvatskoj, bilo je očekivati da njegov sastav čine najbolji i najozbiljniji ljudi koji skrbe za javno dobro i interese svih građana, no ostajao sam često šokiran kakva bulumenta idiota, političkih štetočina – ponekad i ratnih zločinaca, zlotvora i niškoristi sjedi u njegovim klupama osiguravajući kontinuitet općeg propadanja, a u korist političke i svake druge mafije”, objasnio je Labrović što ga je nagnalo na ovaj potez.

‘Sabornici su htjeli najbolje, ali je svemir bio jači – sudbina nam je bila zacrtana!’

”Ne vjerujući da je moguć takav kontinuitet sociopatije i psihopatije koja stalno osigurava najgora moguća rješenja, potražio sam pomoć i zamolio za izračune položaja zgrade Sabora, kao i horoskopsku kartu prema datumu koji se računa kao dan prvoga zasjedanja novoga Sabora Republike Hrvatske – 30. 5. 1990. Vrijednosti i tumačenja koja sam dobio potvrdila su moje sumnje. Ne radi se uopće o tome da su članovi Sabora uglavnom bili politički kriminalci i ništarije, nego su sam položaj zgrade i horoskopska sudbina odredili našu sudbinu zadnjih 30 godina. Sabornici su htjeli najbolje, ali je svemir bio jači – sudbina nam je bila zacrtana!”, ustvrdio je konceptualni umjetnik.

Razmišljajući kako to promijeniti, pronašao je, kaže, nešto što nudi razloge za beskrajni optimizam, a to je: ”Pomak zgrade Hrvatskoga sabora za jedan milimetar na istok stavio bi Sabor u idealan svemirski položaj koji bi osigurao da Sabor ubuduće radi u duhu istine, tolerancije i rada za opće dobro svih građana Republike Hrvatske”.

‘Milimetar Sabora zacrtao je sudbinu Hrvatske’

Upravo to je jutros učinio uz pomoć Documente i Foruma 2020 te CROSOL-a te je guranjem zgrade Hrvatskog sabora tri minute i 17 sekundi prema istoku Hrvatska napokon gurnuta u sretnije, pravednije i tolerantnije sazviježđe – ako je vjerovati ovom nevjerniku i komunjari, dodiplomski obrazovanom umjetniku koji se provodio kao bos po trnju, pasao travu, plivao na suhom i lizao pete publici, razbijao dvojezične ploče i krvavih nogu uzalud molio Svetom Bandiću te štitio od progona svećenike pedofile.

Doduše, posebnu pažnju si je dodatno priskrbio nedavno upravo performansom izvedenim prije guranja Sabora – grupnim lizanjem žlice, a zbog kojega se i ispričao. Iako je njime izazvao prilično zgražanja čak i među onima koji kontunirano prate i razumiju njegove radove, ima i onih koji misle da je, unatoč svemu, njime možda više učinio za svijest o opasnosti od koronavirusa nego što je to tih dana činio Nacionalni stožer civilne zaštite.

Vijesti.hr

Exit mobile version