Stevo Culej u Saboru provocirao EPK Rijeka pa kažnjen novčano zbog izostanka sa sjednica

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kuščević i Culej neopravdano izostali sa sjednica Sabora, slijede im novčane kazne

HDZ-ovi zastupnici Lovro Kuščević i Stevo Culej u siječnju nisu opravdali svoj izostanak sa saborske sjednice, zbog čega će im zastupnički paušali od 1500 kuna biti umanjeni – Kuščeviću koji je neopravdano izostao tri dana za 450 kuna, a Culeju za jedan dan 150 kuna.

Sabor je u siječnju ukupno zasjedao devet dana.

No Stevo Culej na današnjoj je sjednici Sabora zapažen po još nečemu: isticanju ilustracije koja prikazuje zastavu Jugoslavije s petokrakom zvijezdom i crnom čizmom kako ju gazi.

Time je, pretpostavlja se, želio skrenuti pozornost na EPK Rijeka i zastavu Jugoslavije koja je bila dijelom jedne umjetničke instalacije, “vremenske staze” na Korzu praćene postamentima na kojima su bile izložene zastave svih država koje su obitavale odnosno vladale na prostoru Rijeke i okolice.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Inače, saborski zastupnik izostanak sa sjednice Sabora može opravdati ako je bio bolestan, što mora potvrditi liječnik, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim i inim skupovima na koje je pozvan.

Opravdava mu se i izostanak zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici se novčano kažnjavaju samo ako izostanu sa skupne sjednice Sabora koja se u pravilu održava srijedom, četvrtkom i petkom, a ne prate im se izostanci sa sjednica radnih tijela koje se održavaju od utorka do petka.
Vijesti.hr/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari