STRPLJIVO ZAOBILAZNICOM! Velike gužve kod Vrata Jadrana i na izlaznom kraku prema Opatiji/Istri

Zbog pojačanog prometa na autocesti A7 GP Rupa-Diračje na izlaznom kraku prema Opatiji/Istri kolona vozila je oko 500 metara

Također, javljaju nam čitatelji, trenutno je potpuni zastoj prometa od Vrata Jadrana u smjeru zapada zbog prometne nesreće do koje je došlo nešto prije 13 sati.

I HAK je izvijestio kako je zbog prometne nezgode na autocesti A7 GP Rupa-Jurdani, kod odmorišta Vrata Jadrana (17.km +100m) na izlaznom kraku prema Opatiji/Istri kolona,promet otežan, uz zastoje i kolone. Zbog pojačanog prometa vozi se u koloni i na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Opatije (kolona je oko 500m).

Prema fotografijama koje su nam upravo poslali čitatelji jasno je da je teža prometna nesreća uzrokovala zastoj na ovom prometnom pravcu, a čim bude poznato više podataka o sudionicima nesreće te kako je došlo do nje izvijestit ćemo javnost. Sigurno je zasad samo da su sve hitne službe reagirale vrlo brzo, uključujući cestare koji su učinili sve što je moguće da se promet nastavi odvijati, makar i usporeno.

 

HAK javlja kako se zbog pojačanog prometa na Jadranskoj magistrali (DC8) kroz Novi Vinodolski vozi usporeno u koloni.

Pojačan je promet na ulasku u Republiku Hrvatsku na graničnim prijelazima sa Slovenijom, a na izlasku na graničnim prijelazima sa Bosnom i Hercegovinom, na pojedinim autocestama, duž Jadranske magistrale (DC8), na gradskim prometnicama i obilaznicama kao i na cestama u priobalju.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Foto: Goga L.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari