JOŠ JEDAN POTRES

Video | (FOTO, VIDEO) Dva snažna potresa pogodila Hrvatsku! Građani istrčali na ulice, Petrinjom odjekuju sirene…

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Jutros oko 6:28 Hrvatsku je pogodio još jedan snažan potres. Prema prvim procjenama treslo se magnitudom 5,2 stupnja, epicentar je 20 km od Siska.

Prema prijavama građana, najviše se osjetio u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj, ali i u Istri, te Sloveniji.

Treslo se desetak sekundi, ali žestoko.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Foto: Pixell

Epicentar potresa, koji je rano u ponedjeljak zatresao i Zagreb, je 14 kilometara sjeverno- istočno od Gline, bliže Petrinji, kazala je Ines Ivaničić, voditeljica Seizmografske službe. Potres se dogodio u 6,28 sati, magnitude je 5 stupnjeva (po Richretu). Radi se o snažnom potresu, rekla je je Ivančić za Hrvatski radio.

Osjetio se i do Rijeke i Slovenije. Ako mu je magnituda bila pet stupnjeva, mogući su i naknadni potresi, kazala je Ivančić.

U cijelom gradu su se oglasili alarmi na automobilima, a prema prvim informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomicao je  i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Prema EMSC-u epicentar potresa jačine 5,2 bio je 13 kilometra jugozapadno od Siska.

Europski mediteranski seizmološki centar zabilježio je u ponedjeljak dva naknadna podrhtavanja nakon jačeg potresa koji je u 6,28 sati potresao područje između Siska i Zagreba.

Foto: Pixell
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Epicentar potresa u 7,01 sati, jakosti 1,7, bio je 53 km jugoistočno od Zagreba i 13 km jugozapadno od Petrinje, a epicentar potresa u 7,07 sati, jakosti 1,8, bio je 37 km jugoistočno od Zagreba, odnosno 26 kilometara zapadno od Siska.

Još jedan potres magnitude 4,9 pogodio je Hrvatsku u 7.50 sati. Epicentar je bio 50 kilometara od Zagreba, a na društvenim mrežama pojavila se prva snimka snimljena nadzornim kamerama u Sisku koja pokazuje razmjere ovog potresa.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Net.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari