(FOTO & VIDEO) Hrvatska se probudila uz snijeg, pogledaje kada će se približiti i Rijeci

A6 kod Lokava (Foto: Facebook T. Šoić)

U Delnicama ga napadalo 18 cm, zabijelio se i Zagreb, a najviše ga ima u Ogulinu

Snijeg je noćas pao diljem Hrvatske. Najviše ga ima u Ogulinu gdje je izmjereno 25 cm, Slunju 20 cm, Zavižanu i Delnicama 18 cm, Gospiću 16 cm, Crnom Lugu i Karlovcu 15 cm.

Visina snijega – srijeda ujutro

Najviše snijega se očekuje u Lici i u unutrašnjosti Dalmacije i to pogotovo na najvišim vrhovima Dinarida i to oko 30 cm. U gotovo cijeloj gorskoj Hrvatskoj snježni prekrivač bit će debeo između 10 i 30 cm, s time da će zbog bure biti i snježnih nanosa koji mogu biti i znatno viši od tih 30 cm. Posavina bi mogla dobiti između 5 i 10 cm snijega, što je već sasvim dovoljno da se morate poslužiti lopatom, dok će ostatak Slavonije i središnje Hrvatske ipak snijeg moći razgrnuti i metlom. Slične snježne radosti Međimurje i Podravina te unutrašnjost Istre će još morati malo pričekati.

Najniže temperature krajem tjedna

Nakon snijega stiže osjetno zahladnjenje. U četvrtak i petak će biti vrlo vjetrovito pa će se već tada činiti kao da je iznimno hladno. Najveći minusi ipak se očekuju u subotu ujutro. Tada će se temperatura na Jadranu spustiti ispod nule. Minusi se očekuju i na otocima. Dvoznamenkasti minus nas očekuje u unutrašnjosti Istre, središnjoj Hrvatskoj, u većem dijelu Slavonije, u planinama i do -16.

HAK: Dionice A1 i A6 samo za osobna vozila

Snijeg, mjestimice vrlo gust, pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji pa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno trenutno nema slobodnog cestovnog pravca, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

bosiljevo2-snijeg

Zbog snijega i vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica; dionica autoceste A6 Rijeka-Zagre b između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) i dionica Jadranske magistrale DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, kao i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 na dionici Kikovica-Zdihovo te DC1 Čeglje-Karlovac-Gračac-Knin. Na većini državnih cesta Karlovačke županije promet je zabranjen za teretna motorna vozila iznad 3,5 tone.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Novalja – Rab – Rijeka i trajektne linije: Prizna – Žigljen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari