(FOTO & VIDEO) NEVIĐENA OLUJA: Cijeli centar grada Cresa potopljen: Jadran poharalo nevrijeme kakvo se ne pamti

Foto: Denis Flego Photography

Snažno nevrijeme pogodilo je u Rijeku, a otok Cres iza 22 sata pogodila je neviđena kiša zbog koje se more u jednom trenutku počelo prelijevati na kopno

Nakon što je u srijedu unutrašnjost Hrvatske zahvatilo veliko nevrijeme, u noći na četvrtak se isto dogodilo na većini Jadrana.

Otok Cres iza 22 sata pogodila je neviđena kiša zbog koje se more u jednom trenutku počelo prelijevati na kopno, a cijeli centar grada Cresa je potopljen.

Dalmacija danas javlja kako je u Starome gradu na Hvaru u večernjim satima more poplavilo rivu i niže predjele obale, a more je po sredini uvale bilo oko 15 centimetara iznad rive, što stručnjaci nazivaju meteorološki tsunami.

Snažno nevrijeme pogodilo je u Rijeku, dok je Istru zahvatila oluja kakvu stanovnici ne pamte godinama. Stanovnici opisuju pijavice, udare munja i orkanski vjetar koji je puhao brzinom većom od 100 km/h. Jak sjeverozapadnjak i obilna kiša zahvatili su sjeverozapadne dijelove Istre prije 22 sata. Vjetar se obrušio i na najzapadnije dijelove istarske obale gdje je nosio opremu s terasa ugostiteljskih objekata, piše ipress.

Foto: ipress

Danas bi trebalo biti promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom češćima do sredine dana, osobito na zapadu zemlje te na sjevernom Jadranu, a tijekom jutra i prijepodneva u Slavoniji.

https://www.facebook.com/istramet/videos/10155153444106072/

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari