(FOTO, VIDEO) ŠEF UPRAVE ULJANIKA Rossandina luksuzna vila na zaštićenom području

Idi na originalni članak
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Kako bi zaštitili svoj jedini resurs, stanovnici naselja odlučili su da se zabrani gradnja na 70 metara od mora

Oglas

Dok je Uljanik gomilao dugove koji sada iznose više od 2 milijarde kuna, šef uprave Gianni Rossanda izgradio je luksuznu vilu koju iznajmljuje za 5.000 eura na tjedan. Ne bi to bilo sporno da se vila ne nalazi u zaštićenom obalnom pojasu na tek 20-ak metara od mora u kojem nije predviđena gradnja.

Luksuzna vila s bazenom izgrađena je u zaštićenom pojasu naselja Pješčana uvala. Kako bi zaštitili svoj jedini resurs, samu pješčanu uvalu, stanovnici naselja odlučili su da se zabrani gradnja na 70 metara od mora.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“I pri donošenju urbanističkog plana naselja zajedno sa mjesnim odborima i zainteresiranom javnošću smo isto tako preslikali takve odredbe i ucrtali doslovno zelene površine koja eto na žalost su pod napadom izgradnje”, kazao je Damir Demarin, zamjenik načelnika općine Medulin.

Istarska županija je nadležna za izdavanje dozvola i nije obavezna konzultirati s općinom Medulin. U općini nam, međutim, tvrde da su ih do ovog slučaja redovito tražili mišljenje. Zamjenik načelnika općine Medulin kazao je da u predmetnom slučaju takva je konzultacija općine izostala.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Zato se sumnja da se nezakonito pogodovalo privatnim interesima. To je danas u Puli potvrdio i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić koji je već od ministarstva zatražio pokretanje izvanrednog upravnog nadzora

“Morali bi se prije svega poništiti svi ovi dokumenti koje sam naveo dakle građevinska dozvola plus njezine izmjene, poništenje uporabne dozvole. Trebala bi se također podnijeti kaznena prijava ili optužni prijedlog protiv svih odgovornih koji su sudjelovali u izdavanju ovih dokumenata”, izjavio je Sinčić.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Iz Istarske županije šturo priopćenje:

“Prema dokumentu prostornog uređenja koji je bio na snazi u vrijeme izdavanja građevinske dozvole navedena čestica za koju je izdana građevinska dozvola nalazila se u građevinskom području naselja gdje je bilo moguće ishoditi akt za građenje stambene građevine.”

Prešutjeli su pak da se sporna parcela nalazi u neizgradivom dijelu građevinske zone – odnosno zelenom pojasu. Iako nezadovoljni ovim odlukama, stanovnici Pješčane uvale ne žele se javno prozivati zbog Rossandine vile.
Ivan Dobran

Exit mobile version