(FOTO & VIDEO) SRAMOTA! Saborski zastupnici imaju plaću od 15 tisuća kuna, a na poslu se ne pojavljuju već tri dana – gdje su!?

Idi na originalni članak
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Čak i neki njihovi kolege otkrivaju da su se pojedini zastupnici izvještili u markiranju, pa se tako danas u sabornici moglo vidjeti najviše 30-ak zastupnika, iako je službeno evidentirano da ih je u zgradu ušlo stotinjak

Oglas

Većina saborskih zastupnika ne pojavljuje se na poslu već tri dana, a prizor prazne sabornice danas je dosegnuo vrhunac – otkazano je čak i predviđeno glasovanje!

Čak i neki njihovi kolege otkrivaju da su se pojedini zastupnici izvještili u markiranju, pa se tako danas u sabornici moglo vidjeti najviše 30-ak zastupnika, iako je službeno evidentirano da ih je u zgradu ušlo stotinjak.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici koji su jutros – došli na svoje radno mjesto. Njih 21- manje od posjetitelja koji su ih gledali s galerije. Odgođeno je i glasovanje – koje je inače svaki petak.

U sabornici je danas bila grupa žena poduzetnica iz Pule koje su svojim dobrim raspoloženjem popravili atmosferu i stavili u drugi plan činjenicu da ih je bilo više nego nazočnih zastupnika. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Glasovanje će biti onog trenutka kad budemo sigurni da svi zastupnici vladajuće većine mogu tog dana biti u hrvatskom saboru, a ovaj put zbog opravdanih razloga, službenog puta i obveza zastupnika danas nismo glasovali”, rekao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Dva i pol sata kasnije u sabornici ništa bolja situacija. 27 zastupnika, jednako kao i sat kasnije. A rijetki su se mogli vidjeti i po saborskim hodnicima. Potpuno suprotno službenoj evidenciji – po kojoj je u Saboru danas bilo čak 106 zastupnika. A na službenom putu evidentiran je samo HDZ-ovac Miro Kovač. Iako je većina HDZ-ovaca s Plenkovićem u Dalmaciji.

Tako se jučer evidentiralo 116 zastupnika. A na važnoj raspavi o izvješću državne revizije moglo ih se na prste izbrojati. Zato izlika ne manjka.

I da podsjetimo zastupnici imaju prosječnu plaću od 15 tisuća kuna, rade oko 130 dana na godinu. Danas su završili prije 14 sati.

Andrijana Čičak Božić

Exit mobile version