(FOTO, VIDEO) Veliko nevrijeme u Dalmaciji: U Dubrovniku vjetar čupa stabla, u Splitu padala fasada na školi!

Vatrogasci imaju pune ruke posla diljem obale koja je na udaru jakog i olujnog juga

Za područje Dalmacije izdano je crveno upozorenje zbog vremenskih uvjeta jer se očekuje vrlo jako i olujno, a navečer i jako olujno jugo s udarima vjetra do 130 kilometara na sat, što podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje ljudi i za život opasne situacije, posebno za pomorce.

No, jako jugo počelo je raditi probleme već u ranim poslijepodnevnim satima.

U Dubrovniku je tako na stanici Petka izmjeren je udar juga od čak 143 km/h. Vatrogasci su zaprimili veliki broj poziva te su intervenirali većinom zbog srušenih stabala na prometnicama. Županijski centar 112 danas je također zaprimio veliki broj poziva zbog odrona, pada električnih i PTT stupova te stabala.

Javljaju se problemi u prometu što je uzrokovalo zastoje. Iz gradske uprave su upozorili na mogućnost oštećenja konstrukcija, rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Također, zbog velikih količina oborina koje se predviđaju postoji mogućnost poplava. Sve službe Grada Dubrovnika stavljene su u stanje pripravnosti, javlja Dubrovački dnevnik.

Vjetar nosi jedrilicu u uvali Lapad

Pod jakim udarima vjetra u Uvali Lapad sidro jedrilice jedva drži brod i veliko je pitanje hoće li izdržati. Nije poznato ima li koga na brodu s njemačkom zastavom. Riječ je o jedrilici koja je već nekoliko dana usidrena u Uvali Lapad.

U Splitu pala fasada na školi

Ni vatrogasci u Splitu ne staju od intervenecija – padaju stabla, izvrću se kontejneri, a ponovno je popustila fasada na zgradi Zdravstvene škole u Šoltanskoj ulici, javlja Slobodna Dalmacija.

Uslijed jake kiše oko podne komadi fasade počeli su padati sa sjeverne strane zgrade, tik pred ulaz u školu, a sva sreća da nikog nije bilo u tom trenutku na stepenicama.

Ubrzo nakon dojave pred školu je stigla policija koja je upozoravala prolaznike na opasnu zgradu. Ravnateljica Mirjana Kurtović potvrdila je kako popodne u toj školi neće biti nastave.

Riječ je o školi koja je uslijed jakog vjetra već nekoliko puta ostajala bez dijelova, a poslijednji put sredinom ožujka ove godine kada je orkanska bura odlomila je velike fasadne ploče s istočne strane škole.
Vijesti.hr
Foto: Dubrovački dnevnik

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari