(FOTO, VIDEO) Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske!

Foto: Vijesti.hr

Točno u podne na Pantovčaku počela je inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića

Točno u podne na Pantovčaku počinje inauguracija novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji će na tom mjestu naslijediti Kolindu Grabar-Kitarović.

Tijek inauguracije pratite u nastavku:

12.20. – Potom je otpjevana pjesma Vice Vukova “Tvoja zemlja” i time je završila svečanost prisege novog predsjednika Zorana Milanovića.

12.19 – Zoran Milanović u inauguralnom govoru kazao je da izbori nisu metoda za pronalaženje apsolutne istine. “Čini mi se da postoji samo jedan pravi put – puna i aktivna podrška vlasti akademskoj i znanstvenoj neovisnosti te neovisnosti sudstva i medija. To je najčvršća brana tiraniji. Tiraniji svake vrste”, poručio je Milanović. Više pročitajte OVDJE

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

12.10 – Milanović je svečano pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.

“Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Kao hrvatski državni poglavar, držat ću se Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Republike Hrvatske. Tako mi Bog pomogao”, prisegnuo je Milanović na svečanosti u predsjedničkom Uredu na Pantovčaku, držeći ruku na Ustavu. Potom je prisegu i potpisao.

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

12.09 – Minutom šutnje odana je počast svima koji su svoj život dali za Republiku Hrvatsku.

12.04 – Hrvatsku himnu “Lijepa naša domovino” izvela je Josipa Lisac

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

12.03 – Potom su u dvoranu pozvani suci Ustavnog suda i izabrani predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović.

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

12.00 – Točno u podne stigla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom.

11.55 – U prvom redu jedan do drugog sjede premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i dva bivša predsjednika Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

11.51 – Bivši predsjednik Stjepan Mesić rekao je na Pantovčaku za RTL rekao je da su velike inauguracije, kakvu je imao Franjo Tuđman, sada nepotrebne. “Sada je nepotrebno. To je sada jedna uhodana procesura i mislim da je predsjednik Milanović to dobro smislio”, kazao je Mesić.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

11.49 – U Ured predsjednika na Pantovčak stigao je i premijer Andrej Plenković.

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

11.47 – Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić pri dolasku na Pantovčak rekao je za RTL da je Milanović suprotni spol od njega po političkim stavovima. “Poštujem pobjednika. On je pobijedio i treba mu čestitati. Očekujem da će sve svoje kompetencije i znanja staviti u funkciju državu funkcije naroda”, rekao je Brkić za RTL.

11.45 – Po dolasku na Pantovčak bivši predsjednik Ivo Josipović kazao je za RTL da misli da se inauguracija mogla organizirati i na Markovom trgu.

11.30 – Na Pantovčak su već počeli dolaziti uzvanici, a obitelj Milanović krenula je prema Uredu predsjednika. Na Pantovčaku su već stigli bivši predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić.
Vijesti.hr
Foto: vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari