VOZAČI, OPREZ! Olujna bura prevrnula teretno vozilo na cesti Križišće-Kraljevica

Foto: Riječanin

Vozi se jednim trakom, uz regulaciju policije

Iz HAK-a stižu brojna upozorenja na situaciju u prometu zbog olujnog vjetra!

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I.skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su ceste:

A1 između čvorova Sveti Rok-Maslenica. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.
A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog prevrtanja teretnog vozila na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica vozi se jednim trakom, uz reguilaciju policije.

Mokri kolnici usporavaju promet u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg.

Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i ne kreću na put gorskim cestama bez zimske opreme.

Ograničenja zbog radova

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na:
autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba, na vijaduktu Božići u smjeru Splita i na vijaduktu Rašćane u smjeru Dubrovnika;
autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Orehovica i Čavle na vijaduktu Svilno vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km (do 1.lipnja);
autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera;
autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera; kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi
Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka;
raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

UPOZORENJE

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivamo na pojačan oprez i molimo da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari